Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu torta karamellizált dióval

Tiramisu torta karamellizált dióval
Tiramisu torta karamellizált dióval
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy sikert aratott lányom 24. születésnapján!!! Mivel 2 képet nem lehet szerkeszteni, és úgy beküldeni, így felvágva sajnos nem láthatjátok a tortát, de kérésre elküldöm bárkinek az email címére!!!

hozzávalók / 10 adag

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

ajánlat

Én elsőnek a krémeket készítettem el, aztán a tortalapokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A hozzávalókat elfelezzük, és 2 db tortát készítünk belőle. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni. Míg az egyik sül, a másik piskótát készítjük el.

krém

  1. Tiramisu pudingport kimérjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keverés közben besűrítjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a mascarpone krémsajtot, a rumot, vaníliás cukrot.

alapkrém

  1. A kávéból keveset elveszünk, simára keverjük a keményítővel, aztán hozzáöntjük a többi kávéhoz, és kis lángon besűrítjük. Aromával ízesítjük. Ez az alapkrém.

összeállítás

  1. Kettévágjuk a piskótákat (4 db lapot kapunk). Az egyiket megkenjük az alap, kávés krémmel vékonyan. Majd a pudingos krém egy részével. Rátesszük a második lapot. Így járunk el a következőkkel is.
  2. A torta külsejére is hagyunk krémet, azt is áthúzzuk. Reszelt csokoládéval beszórjuk.
  3. A cukrot felolvasztjuk, és az apróbb darabokra tördelt diót beledobjuk, hogy mindenhol bevonja a máz, majd a torta tetejét kidíszítjük.
  4. Hideg helyre tesszük. Végül tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 035
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
701 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tiramisu pudingos torta,karamellizált diós torta,pudingos tiramisu torta,4 lapos torta,krémes torta,szülinapi torta,tiramisu torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-11-12 13:57

Kedves Iluska!

Nagyon guszta, kár, hogy nem lehet látni felszeletelve, illetve legalább egy szeletet, hogy néz ki! :)

További szép napot! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2017-11-13 10:35

Köszönöm Judit!!Igen,ha lehetett volna egymás mellé tenni két képet,úgy lett volna feltöltve.Viszont,ez az 'egészben' kép talán jobban sikerült!!Szép hetet neked!! :-))

716
tojás 6 db
cukor 24 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 38 dkg
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 2 késhegynyi
pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
tej 6 dl
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
rum 2 ek
feketekávé 3 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
vaníliaaroma 3 kávéskanál
cukor 2 ek
dió 5 marék
étcsokoládé 5 dkg