Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.

Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.
Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családi költségvetés nem mindíg engedi meg a méregdrága mascarpone megvásárlását. A lényeg: Amaretto! Bár ez sem egy olcsó mulatság, de csak egyszer kell megvenni és akár egy, vagy több évig is elég.
A tiramisut rummal készíteni merényletnek tartom, az Amarettó likőr adja meg az eredeti ízét!
Sütést nem igényel, csak a piskóta alap, de kész piskótatésztával is  össze lehet állítani, csak az nem olyan mint a házi.


hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti az édeset, kivétel a gyerekek, mert alkoholt tartalmaz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előre megsütünk egy sima 6 tojásos piskótát, amit megfelezve, alja és a teteje lesz a sütinknek.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel, csomómenetesre keverjük és felrakjuk főzni.
  3. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kézi mixerrel felverjük, félretesszük és készítünk 10-15 dkg cukorrból és annyi vízzből, hogy épp ne lepje el, cukorszirupot, úgy, hogy felfőzzük gyöngyözésig.
  5. Majd fogjuk a már felvert tojásfehérjehabot, és újból a mixerrel folyamatos keverés közben, lassan hozzáfolyatjuk a cukorsziorupot.
  6. Mivel még forró a szirup, növekedni fog a térfogata. Aztán a cukros fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájás pudinghoz. Közben elkészítjük a kávét és beleöntjük az Amarettót. A babapiskótákat belemártogatjuk, félretesszük, és a maradék likőrös-kávét a krémhez keverjük.
  7. Az előre megsütött piskóta egyik felét egy tepsibe fektetjük, meglocsoljuk egy kis Amarettóval (az íze kedvéért), rásimítjuk a krém egyharmadát és a beáztatott babapiskótával hosszában megrakjuk, hogy majd ha szeleteljük, szépen mutasson benne.
  8. Ezt beborítjuk a krém második harmadával, majd befedjük a piskótánk másik felével, és a tetejére kenem a maradék krémet kenjük. Megszórjuk átszitált kakaóval, és szeletelésig hűtőbe rakjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 821
elküldve: 1
receptkönyvben: 194
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dolcevita

Mióta szakács: 2010.10.20.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tiramisus piskóta, krémes-babapiskótás szelet

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucimama6666
jucimama6666 Sun, 2010-12-19 19:52

Szia torpi!Szeretném neked is megköszönni a segítő tanácsot,a karácsonyi sütik után biztosan a Gabi édessége kerül az asztalra!Ezt a philadelfiai natur krémet beszerzem hozzá!Ezúttal szeretnék neked és családodnak is Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánni!

jucimama6666
jucimama6666 Sun, 2010-12-19 19:42

Kedves Gabi!Köszönöm a jó tanácsokat!Természetesen megüzenem,hogy milyen lett a süti,mihelyt elkészítem.Addig is nagyon Békés Boldog Karácsonyt kívánok neked és családodnak! Na és Boldog Új Esztendőt!

torpi
torpi Thu, 2010-12-16 10:13

Szervusztok! Nem tudom ki csinalta ezt a finomsagot mert nev az nincs, mar aze aki feltoltotte a receptet.jucimama6666! engedd meg hogy valaszoljak, az amaretto az egy likor es nem aroma, lehet a vilag minden tajan kapni.Viszont a mascarponet lehet helyettesiiteni a Philadelfia nevu natur kremmel, es nem draga.Ahol en elek itt sem olcso a mascarpone, de en mindig natur kremet veszek.Minden esetben mindig az a legjobb amit otthon el lehet kesziteni.Ajanlom nektek valahol itt lattam hogyan lehet ezt a fajta kremet csinalni.A szerkesztosegnek meg hogy tegyenek valamit, mert ha valaki megszeretne nezni a tobbi receptjet annak aki ilyen finomsagot keszit, bizony nem tudja.
Udv: Valeria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 18:15

Szia torpi! Először is engedd meg, hogy bemutatkozzam! Dolcevita, alias Gabi vagyok, de gondolom a nick nevem látható volt és ha nem baj, nem fogom leírni a teljes nevem és egyéb ismertetőjelemet, ez ugyanis egy óriási információs sztráda és hallani egy pár sztorit, adatokkal való visszaélésről. Jucimama pedig csak aziránt érdeklődött, hogy nem lehet-e kapni amaretto aromát, ha már a rumot is lehet helyettesíteni aromával, mert ugye, ha pl gyerekeknek is adnánk ebből a finomságból, nem nagyon kéne alkoholt a szervezetükbe juttatni. Bár az is igaz, hogy nem egy székborogatónyi mennyiség kell bele. Köszönöm az ötleted a Philadelfia krémet meg fogom keresni és, ha beválik azzal fogom helyettesíteni a mascarponét. Sajnos még nem valami sok receptem van fennt, csak 2,+1 amit én is elmentettem, de majd igyekszem. Köszönöm az elismerő szavakat! Üdv: Gabi

torpi
torpi Thu, 2010-12-16 22:24

Kedves Dolcevita! Neharagudj ram, de ha azt mondom most sem latom a receptnel a nicnevedet akkor az valoban ugy van.Szerettem volna megnezni a felrakott receptjeidet.Magam mar eleg ven vagyok, de mindig drukkolok a fiataloknak.Ez a sutemeny nagyon finom.Egyikunk sem irja le a valodi nevet, ez a termeszetes.De azert jo lenne latni neha a kisszakacsok nicnevet is, ez most sem sikerult.
Tovabbi jo munkat kivanok neked, es Boldog unnepeket, a vilag masik vegerol:Valeria

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-12-17 19:37

Nem értlek benneteket és azokat sem akik nem merik felvállalni a saját nevüket és az arcukat.
Ha én feltöltök egy receptet azért vállalom a felelősséget és adom hozzá a nevemet is és nem bújok álarc mögé.
Kifejezetten jól esik ha felfedezik hogy én, én vagyok.Az én sütim az én kajám az én receptem. A saját nevem és a saját arcom.Nem szabadna ,hogy az legyen természetes hogy nicknév mögé bújtok nehogy valaki is felismerjen benneteket.Puszi mindenkinek! Sárvári Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-17 19:58

Kedves Marika! Azt hiszem nem kell ecseteljem, hogy miért nem szabad a világhálón minden információt megosztani, mert gondolom te is hallottál már pár dolgot. Egyébként én töltöttem fel magamról képet, mert ennyire én is felvállalom magam, de mivel nincs előírva, hogy egyébb dolgot kötelező megosztani másokkal, ezért úgy gondolom, mindenkinek a saját dolga, hogy eldöntse, mit oszt meg, kivel. Tehát, ha akarnám, én is kiírhatnám a teljes nevem, de nem akarom. Egy ilyen fórumban nem az a lényeg, hogy ki sütötte-főzte azt amit, hanem, hogy mi az, amit megosztana másokkal, mint pl recepteket. További kellemes böngészést kivánok! Gabi

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-12-17 20:09

Szia Gabi!
Félreérted, nem ez volt a gond, ahogyan már az előbb is leírtam.
Senki nem kéri, hogy bármi olyat ossz meg, amit nem szeretnél.
Annyi történt, hogy amikor felkerült a recepted, nem látszott, hogy melyik szakácshoz tartozik - ahogyan ez látszik a többi 8000 receptnél az oldalon. Ezért reklamáltak a többiek, hogy nem tudják, kinek köszönhetik a receptet.
Azóta ez javításra került és most már látszik a recept alján a neved, amire rákkatintva láthatják a szakács profilodat.
Ennyi.
Üdv:
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-20 12:14

Kedves Eszter! Igen, mostmár értem, én azt hittem, hogy ha valaki felrak egy receptet, akkor a neve mellett autómatikusan látszik minden, ami lényeges, ezért furcsáltam, hogy miért hiányolják a nevem, hiszen, ha ki van írva a nickem, az miért nem elég? Ezekszerint az nem látszódott. Sajnálom, de nem az én hibámból. Köszönöm mindenkinek, hogy ínycsiklandónak találja és remélem nem csak ránézésre lesz az! :-) Sajna a fényképezőmhöz be kell szerezzek egy új aksit, de igyekszem majd a többi recepttel! Kellemes Karácsonyt mindenkinek!!! Üdv: Gabi

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-12-17 19:51

Marikám, sajnos itt is csak annyi történt, hogy szerkesztési probléma miatt nem látszódott a szakács neve a recept alatt. ez mostanra megoldódott.
Remélem, Te jól vagy!
Mostanában keveset látlak itt. Minden rendben?
Kívánok Neked és a családodnak szép ünnepeket!
Szeretettel:
Eszter

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2010-12-18 20:42

Kedves Eszter!
Köszönöm néha rendben vannak a dolgok néha nem.A hideg és a hó nem az én évszakom, és most tombol rajtam a reuma.Aztán mivel itt a szép Karácsony nem győzöm ellátni a famíliát mézeskalács házikókkal, mézes puszival, házi főzésű szaloncukorral, plusz beneveztem egy biokertészeti tanfolyamra/120 óra/ és most el vagyok havazva szokás szerint.
Köszönöm, hogy gondoltál rám! Viszont kívánok neked és a családodnak áldott békés ünnepeket! Sok puszi Marika

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-12-15 21:15

Na ez tényleg jó!
Igazad van a Mascarpone nekünk sem mindíg megengedhető, úgyhogy jöhet a recept kipróbálás!
Köszi! Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 18:02

Köszi Marika, örülök, hogy tetszik! Majd meglátod, így is nagyon fincsi lesz! Üdv: Gabi

jucimama6666
jucimama6666 Wed, 2010-12-15 21:02

Nagyon ínycsiklandó!Biztosan kipróbálom!Lehet,hogy nagy butaságot kérdezek,de amarettó aromát lehet kapni?Gratulálok a recepthez!Receptkönyvbe mentve!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 17:59

Köszönöm jucimama! Bevallom, amaretto aromáról még nem hallottam. Tulajdonképpen az Amaretto, mandulalikőr és mandulaaromát lehet kapni, de azzal sem lesz az igazi, mert csak mandula íze lesz. Máshogy még soha nem csináltam, de egyszer sima vanília pudingba raktam mandula aromát és hát "csak" mandula íze lett, ami nem hasonlított a tiramisura. Egyszer megéri beruházni és ha 1-2 havonta esetleg csinálsz ilyen finomságot sokáig nem kell venni. Majd írd meg légyszi, ha kipróbáltad, kiváncsi vagyok. Jó étvágyat! Üdv: Gabi

400
tojás 6 db
porcukor 6 púpozott ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
cukor 2 ek
tej 5 dl
feketekávé 1 dl
amarettó 1 dl
babapiskóta 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek