Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisutorta

Tiramisutorta
Tiramisutorta
90 perc / előkészület: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu nálunk nagyon népszerű desszert, ezáltal tortaformában is szoktuk készíteni. Nagyon finom, rengeteg krém van benne, ahogy kell. ;)
Igazi élvezet, aki kapja, az nem fog benne csalódni. :)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Babapiskóta-réteg

ajánlat

Tejszín habbal tálaljuk. Nagy kísértés, de bírjuk ki, míg összeérik. ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Először is gyújtsuk be a sütőt, melegítsük elő 175 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és kikeverjük, robotgéppel egyszerűbb. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport, ezekkel kikeverjük simára a piskótatésztát.
  2. Külön tálban a tojásfehérjét a csipet sóval ugyanúgy robotgéppel kikeverjük keményre.
  3. Ha felvertük a tojásfehérjét, akkor hozzáadjuk apránként a tojássárgájához úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Ha kész a piskótaalapunk, akkor kikenünk vajjal és liszttel egy sütőformát, beleöntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig 175 fokon, tűpróbával nézzük meg, hogy mikor lesz kész a tortánk.

Krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, csak a sárgájára lesz szükségünk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, ezeket kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és az amarettót is, és összekeverjük.
  2. Felverjük a habtejszínt, közben feloldjuk az 1 tasak zselatint 1 dl tejben (tűzhelyen felmelegítjük, de nem forraljuk), ezeket hozzátesszük a tojásos mascarponéhoz. Ha picit összeesne a habtejszín, ne aggódjunk, mert a zselatin úgyis összefogja a krémünket. Kicsit várunk a krémmel, hogy egy kicsit összefogja a zselatin, és ne legyen olyan folyós.

Babapiskóta-réteg

  1. Lefőzünk egy adag fekete kávét, teszünk bele egy kevés rumaromát, ebben megforgatjuk a babapiskótákat.

Összeállítás

  1. Ha kisült a piskótánk, kihűlés után kettévágjuk, visszatesszük a formába a felét, rá a fele krémet tesszük, jöhet középre a kávés babapiskóta-réteg, aztán krém, és végén a piskóta teteje.
  2. Azért tesszük vissza formába, hogy lenyomkodhassuk a torta tetejét, hogy szépen igazodjon a krém és a rétegek.
  3. A tortát tegyük hűtőbe, ha kész van, és a legjobb, ha egy napot vagy éjszakát áll, a babapiskótás réteg miatt.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jessicatrin

Mióta szakács: 2018.03.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávétorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csemilia
csemilia Thu, 2018-07-12 16:59

Kedves Jessicatrin!
Köszönjük a receptet, a torta nagyon finom és tökéletes a tartása!
Bár véletlenül tortazselét vettem zselatin helyett és cukrászhabot használtam habtejszín helyett, de szerintem ez a lényegen nem sokat változtatott.
A babapiskótából nekem fele mennyiség is elég volt egy rétegben a 26 cm-es formában sütött laphoz.

699
tojás 5 db
cukor 5 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 kávéskanál
finomliszt 4 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
1 csipet
mascarpone 50 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 6 csapott ek
vaníliás cukor 3 csomag
amarettó 2 ek
habtejszín 250 ml
zselatin 25 g
tej 1 dl
babapiskóta 300 g
feketekávé 2 dl
rumaroma 2 ml