Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiritarka rizs

Tiritarka rizs
Tiritarka rizs
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldborsós rizst akartam főzni, de egy szem borsó sem volt a mélyhűtőben. Miután a kevés rizs-sok zöldség híve vagyok a garnírungok esetében, valamit ki kellett találnom. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és az újhagyma zöldjét felkarikázzuk. A rizst egy picike olíván megfuttatjuk, rádobjuk a sárgarépát, és kétszeres mennyiségű vízzel feleresztjük. Sózott, darált kápiával ízesítjük. (Ilyenkor ősszel több kis üveggel elrakok: 1 kiló nyers darált kápiát 20 dkg sóval összekeverek, kicsi üvegekben, lefedve mehet a polcra.)
  2. A rizst lefedjük, és a szokott módon, nagyon picike lángon puhára főzzük. Közben egy újabb kevés olajon megfuttatjuk az újhagyma zöldjét.
  3. Az elkészült rizshez hozzákeverjük az újhagyma zöldjét és az apróra vágott nagy csomag petrezselymet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 458
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répás rizsköret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

328
olívaolaj 2 ek
rizs 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
újhagyma zöldje 10 közepes db
petrezselyem 1 csokor
víz 2 dl
0 ízlés szerint