Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiroli máj

Tiroli máj
Tiroli máj
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Februári Príma Konyha Magazinban tiroli recepteket mutattak be. Akkor határoztam el, hogy kipróbálom ezt a májas fogást. Nagyon finom.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizst vagy krumplipürét ajánlottak hozzá köretnek. Ropogósra sütött almaszeletek is illenek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott szalonnát a vajon zsírjára sütjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük.
  3. A májat vékony csíkokra vágjuk és a szalonnás hagymán 5-6 perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk liszttel és 1-2 percig tovább sütjük.
  4. Hozzáöntjük a fehérbort és a húslevest. Lefedve 6-7 percig pároljuk.
  5. Ha megpuhult, megsózzuk, megborsozzuk. A tejfölt gondosan elkeverjük benne, végül citromlével ízesítjük.
  6. Frissen, melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 450
elküldve: 8
receptkönyvben: 543
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tiroler Leber

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tarrrka
tarrrka / tarrrka Mon, 2013-10-14 14:04

Tényleg nagyon finom, bár én nem igazán szeretem a boros ételeket, nem is tettem bele olyan sokat, mint az eredeti receptben, viszont tettem hozzá fokhagymát, meg majorannát, és nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 06:54

Ez kivételesen finom lett nagyon mert pulyka májból készitettem! Kérlek segits a disznó máj nekem mindig megkeményedij. Pedig nem áztatom vizbe ,nem sózom be elöre akkor miért .? Ja ! és hány percig kell sütni pl a rántott májat kérlek segits!!!!!!!!!!!!!!! Köcce!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2011-03-13 07:52

Szia! Akkor lesz kemény a máj, ha túlsütöd. Elég nehéz a májnál eltalálni, hogy átsüljön de ne süljön túl. Én többször "mintát" veszek belőle, kettévágom és ha nem "véres" a közepe akkor jó. A rántott májat addig kell sütni ameddig a rántott húst sütöd. Közepes hőfokon, amíg szép aranybarnára nem sül a panír. Szia kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 09:08

Szia! Köcce!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-21 22:56

Ez jó!!!
Minősítésemként javaslom kiegészíteni: (Jókai kedvence)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-24 10:59

Csak jelzem, hogy a hozzávalóknál nincs feltüntetve a tejföl, szerencsémre van itthon, így meg tudom csinálni, remélem fincsi lesz.

451
borjúmáj 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
füstölt szalonna 5 dkg
vaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fehérbor 1.5 dl
marha alaplé 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 10 csepp
tejföl 1 dl