Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiroli pizza

Tiroli pizza
Tiroli pizza
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszország északi régiójában kedvelt összeállítás. Remek harmónia, nálunk kevésbé vagy alig ismert. A pizza szerelmeseinek feltétlenül ki kell próbálni.

hozzávalók / 2 adag

Tésztához

Paradicsomszószhoz

Feltéthez

ajánlat

A sonkát csak a legvégén tesszük a tetejére, így a forró sajton mindössze üveges állagot fog felvenni, ami pont elegendő. Nem szabad sülnie, miután étvágyrontóan összesülne, és a nedvesség vesztés révén rendkívül sóssá válna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.)
  2. Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  3. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmegfelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjunk rá mozzarella, és kisebb darabokra tört gorgonzola sajtot. Süssük készre a pizzát, majd amikor a sütőből kivettük, fektessünk a tetejére hajszálvékony sonkaszeleteket.
  6. Vágjuk fel, és tálaljuk azonnal.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 922
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza kétfajta sajttal, sajtos sonkás pizza, dupla sajtos pizza sonkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1817
gluténmentes lisztkeverék 500 g
víz 0.25 l
élesztő 10 g
15 g
cukor 5 g
olívaolaj 50 ml
paradicsom 400 g
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 3 levél
olívaolaj 50 ml
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mozzarella 12 dkg
gorgonzola 12 dkg
feketeerdő sonka 6 dkg