Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiszai harcsahalászlé

Tiszai harcsahalászlé
Tiszai harcsahalászlé
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pataky Péter, a debreceni Ikon Étterem séfje ezúttal a bográcsszezon kapcsán ad nekünk tippeket és fantasztikus recepteket. A kihagyhatatlan lecsó mellett az igazi különlegességnek számító tiszai harcsahalászlé receptjét osztja meg velünk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bográcsot öntsük fel hideg vízzel, tegyük bele a vékonyra szeletelt hagymát és az apróhalat. Forraljuk fel a tűzön, és 40-50 percig lobogva forraljuk.
  2. Eközben daraboljuk fel a harcsafilét. Sózzuk be, 10 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezután a levet a bográcsból szűrjük át egy szűrőn, de ne passzírozzuk. A bográcsot öblítsük ki, és öntsük vissza bele a levet. A tetején összeálló zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Forraljuk fel, és pár percig főzzük.
  4. Húzzuk le a tűzről, és ezután adjuk hozzá a harcsafiléket, amikkel már nem főzzük. Így a hal „nem készül túl”, nem szárad ki. (Körülbelül 5 perc alatt elkészül a forró lében.) Azonnal fogyasszuk, mert a hosszú állás során a halászlé íze “elfárad”. Csak annyi filét főzzünk be, amennyire szükség van. A maradék levet gyorsan hűtsük le. Ropogós fehér kenyérről és csípős paprikáról gondoskodjunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 36 049
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, paleolit fogyókúra
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tiszai halászlé, halászlé harcsából

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

YANIKA
YANIKA Tue, 2014-09-09 21:20

Üdvözlet a szerkesztőségnek ! Tisztességtelen , hogy kicserélték a hozzávalókat és a receptet a negatív hozzászólások után!!

ygan
ygan Sun, 2014-06-22 16:21

Ez a recept tényleg hülyeség, passzírozni kell, különben egy kis halszagú löttyön kívül semmi nem marad. Az én halászlevem sem fárad el, napokig ugyanolyan fínom, mint a főzés napján.
Milyen zsír?

YANIKA
YANIKA Sat, 2014-06-21 18:36

Én sem írtam még soha receptre semmit de ez felháborító! Remélem a mai fiatalok nem ezt a ,,receptet" tanulják meg. Ikon? Haza, (Debrecenbe) látogatott a fiam három évfolyamtársa kettő az USA-ból, egy Londonból.(orvosok) Vacsorázni szerettek volna, mikor a pincér megjegyezte , fiúk nem a Ti pénztárcátokank való ez a hely....még szerencse , hogy nem ott és nem halászlevet vacsoráztak !

zsuzsika1954
zsuzsika1954 Sat, 2014-06-21 17:28

A legrosszabb halaszle recept !! Undorito lotty, es mindez a Nosalty aldasaval.....

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-06-21 16:36

Soha nem szoktam recepthez negatív kritikát írni, de ez borzasztó. Bográcsot vizzel lötykölni? Max mikor mosogatom. Milliószor készítettem már halászlét, de hogy a hagymát vízbe főzzem sosem láttam és hallottam. Apróhalról leszűröm a vízet, utána mi van vele, ha nem paszírozom át. Milyen zsírba teszem bele a pirospaprikát, ha egyáltalán nem teszek bele? Az apróhaltól nincs zsírja levesnek, mert az apróhalon hincs halzsír. A törpeharcsát szerintem sosem látott ez a séf, mivel ez a halfajta itthon max. 20-25 cm-re nő meg fejével együtt. Mire levágjuk, alig marad belőle valami, alaplébe szokás beletenni. Forrásvízzel főzni a halászlét??? Aham....Nem folytatom...rémes! Javaslom a séfnek nézzen körül Baján, Szegeden hogyan kell egy halászlét megfőzni van mit tanulnia. Zárómondatként egy halászlé sosem "fárad" el (max ez) másnap is ugyan olyan finom mint aznap. Persze ha jól van elkészítve. Kérdem a NoSaltytól miért kell erőltetni ez a Paprika konyhát a múltkori sütemény is egy tragédia volt. Kár a kezdőket ilyen rémes receptekkel traktálni. Rutinos ilyenhez hozzá sem lát.

witch
witch / witch Wed, 2014-12-10 23:20

Szia Gabi!
En annyira rutinos vagyok, hogy amikor latom, hogy TV Paprika recept, akkor arra ra sem kattintok. :o) Kiveve, most a hsz miatt.
udv:witch

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-12-10 23:36

Szia boszika:)
Jót nevettem a hozzászólásodon:DD Én is így vagyok vele, rá se pillantok, de ettől a "levestől" anno kiakadtam, pedig nem szokásom. Azóta javították a hozzátevőket, + át is írták de nem javított rajta semmit. Kellemes ünnepi készülődést és nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!:) A potica sütid az idén is terítékre kerül, mert imádjuk♥. Gabi

witch
witch / witch Thu, 2014-12-11 01:10

Szia! Ja, egy-kettobe en is beleneztem eleinte, de inkabb hagyjuk ezeket.
Koszonjuk szepen, mi is hasonlo jokat kivanunk es kellemes karacsonyt!
Nagyon orulok, hogy ennyire izlik, szerencsemre jo receptet talaltam es nalunk is bevalt.

L♥ve, witch

dosika61
dosika61 Wed, 2014-12-10 19:23

Szerintem is rossz ez a recept, de azt azért megjegyzem, hogy igenis vízben kell feltenni a hagymát, és az apróhalat, majd utána passzírozni.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-12-10 19:48

a halászlé úgy kezdődik: kevés zsíron üvegesre dinsztelem a szálasra vágott hagymát, ráteszem a pirospaprikát, sót, felöntöm vízzel, beleteszem az apróhalat (fej, farokvég stb) ha megfőtt az egészet cakk-pakk átpaszírozom. A folytatást nem írom, mert ennél a receptnél tök felesleges. A lényeg: soha sehol nem láttam vízben megfőzni hagymát, se fazékban se bográcsban. Üdv.

janek1
janek1 Sat, 2014-06-21 11:46

a tiszai halászlénak pont az a sansza hogy az alaplevet át paszirozzuk a törpeharcsát meg az alaplébe főzzük vagy megsütve isteni finom

719
hal 4 kg
törpeharcsa 1.5 kg
fűszerpaprika 5 ek
vöröshagyma 5 közepes db
víz 5 l
0 ízlés szerint
cseresznyepaprika 1 közepes db