Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiszai süllő keszthelyi módra

Tiszai süllő keszthelyi módra
Tiszai süllő keszthelyi módra
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik hétvégén tesóm hozott egy süllőt, hogy már ebédre készítsem is el, anyukám meg dolgozott. Még soha nem sütöttem halat. Így fellapoztam az itthon fellelhető összes szakácskönyvet, hogy milyen változatok vannak a süllő elkészítésére, és ez lett belőle. Nagyon finom volt, ebédre el is fogyott a hal, a köretből még volt, így vacsorára azt ettük tarjával.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halat beírdaljuk, majd jól besózzuk, és édes piros fűszerpaprikával bedörzsöljük. (Arra vigyázzunk, hogy ne legyen sok a paprika, és sülés közben meg ne égjen.)
  2. A burgonyát héjában feltesszük főni, majd ha kész, megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
  3. A tepsit jól kizsírozzuk, és a süllőt elhelyezzük benne, majd forró sütőben tesszük. Pár perc múlva megnézzük, és az olvadt zsírral meglocsoljuk. Ha kezd barnulni a süllő, akkor a karikákra vágott főtt burgonyát tesszük hozzá, és készre sütjük.
  4. Ha már a burgonya is kezd megsülni, akkor ráöntjük a tejszínt, és pár percig tovább forraljuk.
  5. Tálalás előtt megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 806
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes krumplival sült süllő, paprikás-tejszínes süllő

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

886
süllő/ fogas 1.5 kg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sertészsír 15 dkg
burgonya 1 kg
főzőtejszín 6 dl
petrezselyem 1 csokor