Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiszalúci babgulyás

Tiszalúci babgulyás
Tiszalúci babgulyás
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tiszalúcon nyaralásunk alkalmával ettem először így elkészítve babgulyást. A kemping vezetője, egyben kedves házigazdánk meghívott minket egy hangulatos tiszaparti vacsorára. Az étel íze, illata és állaga nagyon megfogott, igazán tartalmas, finom étel. Bográcsban elkészítve ízletesebb, mint otthon a konyhában fazékban. De eddig még nem volt rá panasz! :)

hozzávalók / 10 adag

A babgulyáshoz

A nokedlihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat előkészítjük. A száraz babot 20 percig előfőzzük kuktában. A hagymát, a csülköt, a füstölt tarját felkockázzuk, a füstölt kolbászt a szokásosnál egy kicsit vastagabbra felkarikázzuk. A sárgarépát és a fehérrépát csíkokra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát aprítógépben teljesen pépesre törjük (így jó sűrű lesz, javaslom bármilyen pörkölthöz is ezt a módszert).
  2. A hagymát zsíron megdinszteljük, majd a tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát. Ehhez hozzáöntjük a pépesített paprikát és paradicsomot, és teszünk bele paprikakrémet, majd ezt jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a húsokat, a kolbászt, és kb. 30 percig pirítjuk. Mikor már jó sok levet engedett, hozzáöntjük az előfőzött babot a levével együtt, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, köménymaggal, borssal. Só nem szükséges bele, mert a füstölt tarja és a füstölt kolbász elég sós!
  4. Mielőtt a hús teljesen puhára főne, kb. 20 perccel előtte beletesszük a burgonyát, majd beleszaggatjuk a nokedlit, és készrefőzzük.
  5. Tejfölt és erős paprikát kínálunk hozzá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 316
elküldve: 6
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Borisz25

Mióta szakács: 2012.06.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csülkös babgulyás, gulyásleves gazdagon, kolbászos babgulyás noklival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Coysmile
Coysmile Mon, 2019-11-11 19:09

Elkészítettem, remekül sikerült. Én még egy kis fokhagymát is adtam hozzá, nem rontotta el :)

1042
sertéscsülök 1.5 kg
sertéstarja 80 dkg
kolbász 20 dkg
fejtett bab 1 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 db
burgonya 50 dkg
paradicsom 2 db
paprika 2 db
babérlevél 5 db
fűszerpaprika 4 kk
őrölt fűszerkömény 5 teáskanál
bors 1 kk
paprikakrém 1 ek
sertészsír 3 ek
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint