Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toad in the hole - kolbász tésztában

Toad in the hole - kolbász tésztában
Toad in the hole - kolbász tésztában
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan készen van (kb. 1 óra). Magyarul ez egy sült kolbász tésztában sütve, pontosabban yorkshire pudingban. Rendkívül laktató.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra légkeverésen. Keverőtálba ütjük a tojásokat, és kézi habverővel felverjük. A tejet hozzáöntjük, és simára keverjük, mehet bele a liszt és a sütőpor, azzal is keverünk egyet. Egy kanál mustárt teszünk hozzá, sózzuk, elkeverjük, és félretesszük.
  2. Egy kisebb tepsibe vagy jénaiba annyi olajat öntünk, hogy befedje az alját. Rátesszük a kolbászt, és 10 percig sütjük az előmelegített sütőben. Kivesszük, és rátesszük a zsályát (lehet rá tenni rozmaringot is pluszban), aztán ráöntjük a felvert masszát. Visszatesszük, és 18-20 percig sütjük, amíg fel nem jön, és szépen barnára pirul.

Sósz

  1. Amíg a tésztás kolbász sül, elkészítjük a szószt. Egy edényben vajat és olajat hevítünk, rátesszük a felszeletelt (vagy apróra vágott) hagymát, és 5 perc alatt üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és még 5 percig együtt pároljuk.
  3. Mehet rá a liszt, és majdnem mindjárt utána egy kis sör, a worcestershire szósz, pár perc után pedig az alaplé is. Sózzuk, a cukorral édesítjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Kb. egy időben fog elkészülni a kolbászokkal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bankob

Mióta szakács: 2017.08.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tésztában sült kolbász

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

661
tojás 4 db
tej 5 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
napraforgó olaj 50 ml
sütnivaló kolbász 50 dkg
zsálya 5 db
rozmaring 1 tk
vaj 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 2 nagy db
csiperkegomba 25 dkg
barna sör 1 dl
marha alaplé 5 dl
1 kávéskanál
bors 1 kk
worcestershire-szósz 1 teáskanál
barna cukor 2 teáskanál
finomliszt 1 ek