Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni azaz krumplilepény

Tócsni azaz krumplilepény
Tócsni azaz krumplilepény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumplin kívül mehet bele még sokféle zöldség, ez csak az alaprecept. Aki attól tart, hogy nem áll össze a lepény, készítheti tojással is. Az csak újkrumplinál fordulhat elő, amiben még túl sok a víz, és ahhoz nem elég kötőanyagnak a keményítő. Ezért célszerűbb a régi krumplit felhasználni tócsni készítésre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel, salátával lehet tálalni, de köretnek is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
  2. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie!
  3. Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a többi fűszert is beledolgozzuk.
  4. Bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk.
  5. Kicsit csökkentjük a hőfokot, hogy átsüljön, de ne égjen meg.
  6. Megfordítjuk, és másik oldalát is megsütjük.
  7. Kiszedjük, leitatjuk róla az olajat.
  8. Tejföllel (lehet fokhagymás is) vagy anélkül tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 75 880
elküldve: 27
receptkönyvben: 555
elkészítve: 31/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lepcsánka, cicege, burgonyás lepény, lapcsánka, krumplilángos

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

köleskása
köleskása Mon, 2014-12-08 09:39

Káposztás paszulyleves mellé milyen finom! Kóstoljátok meg egyszer úgy!

Hoborc
Hoborc Sat, 2013-04-20 06:36

Ha nem bő, forró olajban sütöd, hanem sütőpapíron, tepsiben, nem fog tocsogni a tócsni. Vagy legalább papírtörlőre szeded. Ez elég olajosnak néz ki.

Zsuzsafa
Zsuzsafa Tue, 2013-05-21 13:49

Az eredeti tócsni (nálunk lapcsánka) mindig olajban sül és a recept is írja, hogy itatgasd le. Nagypapám ezzel lepett meg néha iskolából hazaérve. Olyan jól senki se csinálta.

604
burgonya 4 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
borsikafű 0.5 kk
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 2 szál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2.5 dl
tejföl 3 ek