Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni édesburgonyából

Tócsni édesburgonyából
Tócsni édesburgonyából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A műtétemig sűrűn használtam a burgonyát és a búzalisztet. A csökkentett szénhidrátos diétámba nem férnek bele, ezért új alapanyagok felé fordultam. Így figyeltem fel az édesburgonyára (lánykori nevén batáta ) és a csicsókára. Mindkettőt termelik kicsiny országunkban, és mindkettőből nagyon jó tócsni készíthető. Nekem a csicsóka szeles, ezért inkább az édesburgonyát részesítem előnyben.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szeret változatosan ételekkel diétázni. Az eredeti krumplis tócsnival megegyezően lehet felhasználni önálló ételként bármilyen salátával, vagy feltétként főzelékekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát kivesszük a fagyasztóból. (A medvehagyma idényben apróra vágva zacskóztam és tettem be a fagyasztóba. A boltban vásároltat a kiolvasztás előtt érdemes apróra felvágni.) A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy kanál olajban megpirítjuk. Hozzákeverjük a medvehagymát, és egy kicsit pároljuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Az édesburgonyákat megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat feltörjük, és belekeverjük a reszelt burgonyába. Hozzáadjuk a párolt hagymákat, és belekeverjük a zabkorpát. Ízlés szerint fűszerezzük és sózzuk. Alaposan összedolgozzuk jól formázható keverékké. Amennyiben szükséges, még adunk hozzá zabkorpát.
  3. Tojás nagyságú formázunk a keverékből. Serpenyőben nagyon kevés felhevített olívaolajban kisütjük. A serpenyőbe rakáskor ki kell a golyókat lapítani, mint a fasírtot. A kisült tócsnit papírtörlőkendőre szedjük ki.
  4. Ízlés szerint tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 423
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lapcsánka, borzaska, édesburgonyás tócsni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2018-10-26 07:01

Kedves Kriszta!
A változatosság kedvéért cukkiniból is szoktam tócsnit sütni. Ez esetben a reszelés után besózom, állni hagyom legalább fél órát. Kinyomkodom, mint a szeletelt uborkát. Utána az édesburgonyához hasonlóan készítem el a tócsnit. Érdemes lenmagpelyhet is belekeverni, hogy kellő állagú legyen.
Jó sütés - főzést kívánok!
Zoli

pr_kriszta
pr_kriszta Fri, 2018-10-26 05:18

Követni fogom a receptjeidet. Nálunk is csökkenteni kell a szénhidrátot és pontosan ezt az utat választottuk. Semmi cukor, fehér liszt. Ráadásul a puffasztó dolgokat is el kell hagynunk- Kicsi lányomra kell figyelni, de az egész családnak így főzök. Kipróbálom a tócsnit édesburgonyával. Köszönöm!

265
édesburgonya 2 db
medvehagyma 1 csokor
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
zabkorpa 2 ek
borsikafű 1 teáskanál
majoranna 1 kk
1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek