Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni hideg fokhagymamártással

Tócsni hideg fokhagymamártással
Tócsni hideg fokhagymamártással
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fokhagymamártás nagyon finom a spenótos palacsintához, lángoshoz vagy sült burgonyához.

hozzávalók / 4 adag

A tócsnihoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk és zsiradékon megpirítjuk.
  2. A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a hozzávalókkal, és kizsírozott tepsibe rakjuk, megsütjük.
  3. A mártáshoz a hozzávalókat kikeverjük, és pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 292
elküldve: 12
receptkönyvben: 411
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tócsni, lapcsánka, burgonyalángos

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gkriszti
gkriszti Sat, 2013-03-16 14:46

Kedves Helga!

Jól értem, hogy csak kizsírozott sütőbe teszed és sütőben sütöd meg a tócsnit és nem tűzhelyen? Mennyire időre és milyen hőfokon? Jól hangzana, mert az olajba sütögetés nem a kedvencem, ellentétben a tócsnival..:-)
Köszi a választ!

üdv
Kriszti

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2013-03-16 17:51

Szia Kriszti! Úgy van, tepsiben sütöm, így nem vesz fel annyi olajat, mintha serpenyőben sütném. 180 fokon készítem légkeveréses sütőben, az ideje kb. 1/2 óra, de úgyis látni fogod, hogy szépen barnul. A hagyma pirításánál viszont használhatsz kicsit több zsiradékot. Üdv: Helga

turaipinter
turaipinter Wed, 2013-03-13 12:40

Recept elmentve, köszönöm.
Kérdésem, hogy a hagymát is lereszeli, vagy csak apró kockára metéli ?

BOZSÓ

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2013-03-13 14:18

A hagymát kockákra vágom és megpirítom, utána teszem a masszához. Bocs ez kimaradt. Üdv:Helga

720
burgonya 1.2 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
tojás 5 db
tejföl 175 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
tejföl 3.5 dl
fokhagyma 6 gerezd
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint