Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsniba göngyölt lecsós pörkölt

Tócsniba göngyölt lecsós pörkölt
Tócsniba göngyölt lecsós pörkölt
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még 5-6 éve ettem valami hasonlót egy étteremben, mindig is reprodukálni akartam, míg a napokban rá nem vettem magam, hogy elkészítsem. Nem akarok beképzelt lenni, de sikerült felülmúlni az éttermi kosztot, ők nem adtak hozzá ilyen sok zöldséget. Írtózatosan laktató étel!

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A tócsnihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. A hagymát szokásosan zsíron üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst.
  2. Ha már levet eresztett a hús, hozzáadjuk a fokhagymát (kipaszírozva), sózzuk, és kb. 30 percet kis lángon főzzük nem letakarva, az elfőtt vizet folyamatosan pótoljuk.
  3. A 30 perc közben a kígyóuborkát, a gombát, a paradicsomot, a lilahagymát és a kápiai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, de nem kell túlaprítani!
  4. A 30 perc után borsozzuk, paprikázzuk a húst, mint a pörköltet. 10 perc után sózzuk még ha kell, ekkor már lehet ellenőrizni. Ha már majdnem kész a hús, akkor jó!
  5. Ekkor hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és 15 percig összefőzzük. A zöldségek direkt maradjanak kissé ropogósak, nem kell agyonfőzni. Ezek majd levet is eresztenek, így lesz szaftja bőven! Ha kell, még sózzuk, borsozzuk.
  6. Ha ügyesek vagyunk közben, de akár ha kész a lecsós pörkölt, utána is csinálhatjuk a tócsnit.
  7. Lereszeljük a krumplit, beleütjük a tojást, fűszerezzük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy legyen némi tartása a dolognak, ez kb. 4 evőkanál.
  8. Bő olajban palacsintaméretű, nem túl vastag tócsnikat sütünk ki, majd ha készek, két tányér közé zárjuk őket, hogy megpuhuljanak!
  9. Tálaláskor először egy tócsnit teszünk a tányérra, rámerünk az egyik felére két jó merőkanál lecsós pörköltet, majd a tócsni másik felét ráhajtjuk.
  10. A tetejét tejföllel öntözzük, paradicsommal, póréhagymával ízlés szerint díszítjük! Köretet nem ígénylő, csodálatos egytálétel!

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 281
elküldve: 13
receptkönyvben: 294
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kozma Gábor

Mióta szakács: 2011.02.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós pörkölt cicegés bundában, tócsiban göngyölt lecsós sertéspörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

higszi
higszi Thu, 2012-04-12 12:21

Szlovákiában ettem a múlt héten.Ez annyira finom,hogy el fogom készíteni a családnak.Köszi a receptet.Üdv

Lucaaa
Lucaaa Sat, 2011-09-03 10:17

Kedves Gábor!
Ez egy nagyon jó recept szerintem. Tegnapelőtt megcsináltam, és mindenki oda volt érte. Köszi a receptet.
Üdv: Luca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 23:00

Marhahúsból elkészitve sokkal izletesebb, és finomabb!!!:)
A karaj nagyon száraz hús szerintem!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-09 16:55

Köszi a receptet, tényleg csodálatosan néz ki.
Üdv.

pamelie
pamelie / pamelie Wed, 2011-02-09 16:13

azt a mindenit, de jól hangzik! a férjem nagy tócsnis, biztosan elkészítem neki!

1195
sertés rövidkaraj 1 kg
kígyóuborka 1 közepes db
csiperkegomba 30 dkg
kápia paprika 2 közepes db
paradicsom 2 kis db
vöröshagyma 2 közepes fej
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek
burgonya 1 kg
tojás 3 db
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 4 ek