Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tofu dubarry-módra

Tofu dubarry-módra
Tofu dubarry-módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sosem ettem tofut, de most elérkezettnek láttam az idejét. Kimentem a Tátra téri piacra, beszereztem egy bioboltban, és vásároltam hozzá egy gyönyörű karfiolt. Nagyon egészséges étel, és igazán finomra sikerült! A körettel egybesütve pedig igazán remek étel. Csak ajánlani tudom azoknak, akik húsmentes napot akarnak tartani. Egy adag kb. 550 kcal.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A tofut 4 szép szeletre vágjuk. 2 evőkanál olajban elkeverünk egy kiskanál rozmaringot, kakukkfüvet, sót és a két gerezd fokhagymát is belereszeljük. Ebben  legalább fél óráig pácoljuk a tofuszeleteket. Ha letelt az idő, egy serpenyőben kisütjük a szeleteket, szép sárga színt fognak kapni.
  3. A sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, pürésítjük, belekeverünk 2 dkg margarint és két evőkanál natúr joghurtot.
  4. A maradék joghurtba belekeverjük a tojást, szerecsendióval és borssal ízesítjük.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, picit megkenjük olajjal.
  6. A sárgarépapürét négy egyenlő részre osztjuk a tepsiben, kissé ellapogatjuk. Erre jönnek a kisütött tofuszeletek, majd a karfiolrózsákat is elosztjuk rajtuk.
  7. A tojásos natúr joghurtot rákanalazzuk és egy-egy szelet mozzarellával befedjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul a sajt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25*18*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 609
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tofus-karfiolos egytál, tofus-karfiolos rakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dobosi
dobosi Wed, 2011-03-16 20:36

Valamikor nagyon régen készítettem tofut, de mér nem is igazán emlékszem az ízére. Ez a recept ismét felkeltette bennem a vágyat, hogy kipróbáljam.
Volna viszont egy kérdésem mindenképpen kell úgymond pácolni a tofut, vagy elég egyből sütni. Ha sütöm kb mennyi ideig tegyem, tudom nézegessem, nyomkodjam meg esetleg de kb. hány perc legyen.
Köszi előre is a segítséget

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-03-17 09:24

Kedves Dobosi, azért szoktam bepácolni a tofut, hogy legyen valami íze. :-) Ez persze csak natúr tofura igaz, mert lehet kapni már füstölt, medvehagymás stb ízesítéssel is. Ezeket nem muszáj pácolni. Én javaslok mindenképp egy kis pácolást sütés előtt natúr tofu esetén, mert ha csak úgy sütés nélkül megkóstolod, akkor érezni fogod, hogy bizony nemsok íze van. Elég egy-egy oldalát 2-2 percig sütni, kicsit erősebb lánggal, de látni fogod, hogy elkezd pirulni, akkor már biztosan jó.
Írd meg, hogy sikerült! Receptjeim között találsz még tofus recepteket, válogass közülük. Most hétvégén is tofut szeretnék készíteni, mert nagyjából tartom a nagyböjtöt, és kell a fehérjebevitel. :-)
Szép napot, remélem, segítettem! Zsuzsa

dobosi
dobosi Thu, 2011-03-17 15:38

Köszönöm válaszodat.

Több szempontból szeretném kipróbálni a tofut.
Egyrészt az egészségesebb táplálkozás miatt, másrészről pedig a fehérje bevitel miatt.

Megnéztem a receptjeidet és biztos fogok belőlük készíteni.
Üdv-

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-03-17 17:03

Örülök, én is nagyon megszerettem a tofut, kb.novemberben készítettem el először. Az a jó abban, hogy nincs íze, hogy bárhogyan fűszerezheted. :-) én először medvehagymásat vettem, az is nagyon finom volt. Hétfőre szeretnék készíteni belőle pörköltet gombával. Remélhetőleg fel is tudom ide tenni a receptet. Szóval én csak bíztatlak! Sokan az állaga miatt nem szeretik, de ha Te már kipróbáltad, akkor ebből a szempontból nem érhet meglepetés. Azért ha lesz időd, írd meg, hogy ízlettek a tofus ételek, üdv, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-11-25 16:45

Kedves Panita, tényleg nagyon finom lett, jól illett hozzá a karfiol és a sárgarépa is. Egy próbát mindenképp megér, és meglátod, utána többször elkészíted majd! Nekem ez volt életem első tofuja, soha nem ettem még és nem is készítettem sehogy, de ez minden várakozásom felülmúlta! Ha kipróbáltad, írd meg, hogy ízlett! Üdv, Zsuzsa

Panita
Panita Thu, 2010-11-25 15:26

Kedves Zsuzsa! Örülök, hogy ezt a receptet megosztottad velünk, mert tuti finom lehet! :) Én elég sűrűn készítek tofut (ujjnyi vastag szeletekre vágva, befűszerezve, kevés olajon megpirítom-sütöm), de eddig még soha nem gondoltam rá, hogy valamivel társítsam is. Pedig miért is ne? Most adtál egy nagyon jó tippet és hétvégén ki fogom próbálni! :) Köszi!!!

671
tofu 20 dkg
karfiol 50 dkg
sárgarépa 50 dkg
joghurt 140 g
mozzarella 10 dkg
margarin 2 dkg
tojás 1 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek