Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson

Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson
Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy olyan recept, amelyet sokáig érlelgettem magamban. Nem tudok már pontosan visszaemlékezni a fázisokra, de az alapgondolat az volt, hogy rozmaringnyársat szerettem volna használni. Aztán szép sorban bekúszott a fejembe egy-egy ötlet, és ez lett belőle. 
14 nyárs lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

ajánlat

Friss madársalátából és mandarinból álló saláta illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tofut vágjuk kb 1,5 cm x 1,5 cm-es darabokra, öntsük le a páclé hozzávalóival, és letakarva tegyük a hűtőbe 1 órára.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk hasonló méretű kockákra. Sós vízben főzzük majdnem-készre. Jól csepegtessük le.
  3. A rozmaringágakat mossuk meg, majd ritkítsuk meg a közepüket. Húzzunk rájuk felváltva 2-2 tofukockát és édesburgonyát.
  4. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon süssük minden oldalukat aranybarnára.
  5. A mogyorót robotgépben turmixoljuk össze, és a maradék páclével állítsuk be a kívánt állagot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 377
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nana

Mióta szakács: 2010.01.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szójaszószos-mandarinos pácban érlelt tofukockák édesburgonyával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miramax
miramax Tue, 2013-05-07 12:29

Szia Nana! Elkészítettem és nagyon finom lett!
Nekem nem sikerült a tofut és a burgonyát a rozmaringágra húzni, mert nagyon hajlékony volt az ágacska, de szerencsére volt itthon nyárs. A rozmaringot csak rádobáltam sülés közben, de attól is átvette az aromáját.
Köszönöm a receptet!
Mira

nana
Nana / nana Tue, 2011-05-31 08:54

gabbsy, örülök, h tetszik! kaptam rá már dicséretet, csak más helyen és alkalommal :)

gabssy
gabssy / gabssy Tue, 2011-05-31 06:40

Szia Nana!
De gyönyörű! Ezt még hogy-hogy nem dicsérte meg senki? És a rozmaringnyárs is szuper ötlet. :) És az édesburgonya-tofu-mandarin hármas... Előbb-utóbb muszáj leszek kipróbálni ezt a receptet, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog. :)
Köszönöm!
Üdv:gabssy

365
rozmaring 14 szál
tofu 30 dkg
édesburgonya 1 db
mandarin 2 db
szójaszósz 100 ml
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 tk
földimogyoró 50 g
napraforgó olaj 5 ek