Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tofus-gombás rakott kel maradékból

Tofus-gombás rakott kel maradékból
Tofus-gombás rakott kel maradékból
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Összeszedtem a maradékot: a fagyasztóból előkerült a gombapörkölt, a tofut a hűtőben találtam. A káposztát pedig nem bírtam otthagyni a hétvégi piacon. Így született meg ez az étel, nagyon finom lett, felülmúlta a várakozásomat.

hozzávalók / 3 adag

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 adag maradék gombapörkölt
  • 10 dkg maradék tofu
  • 10 dkg gersli
  • 1 kispohár natúrjoghurt
  • 2 tojás
  • 1 dl vörösbor
  • 2 tk sűrített paradicsom
  • kakukkfű
  • bors
  • oregánó
  • szerecsendió
  • napraforgó olaj a tepsi kikenéséhez

ajánlat

A gombapörkölt bátran helyettesíthető más pörkölttel, a tofu elhagyható. De ez így nagyon vitte a pálmát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát laskára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük kb.15 perc alatt.
  2. A gerslit is megfőzzük enyhén sós vízben.
  3. A joghurtba belekeverjük a 2 tojást, kevés sót és szerecsendiót.
  4. A gombapörköltet kissé felturbózzuk a paradicsompürével, a borral, az oregánóval és a kakukkfűvel. Amikor összeforrt, beletesszük az apróra vágott tofut is, hagyjuk pár percig együtt főni.
  5. Egy hőálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal.
  6. A lecsepegtetett kelkáposzta felét elterítjük az aljára. Erre jön a puha gersli, majd a tojásos joghurt felét is rákanalazzuk.
  7. Aztán jöhet a tofus gombapörkölt, amelyet a maradék káposztalevelekkel befedünk.
  8. Erre már csak a joghurt kerül, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25*13*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tofus rakott kel, tofus-kelkáposztás rakottas

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gergoe
Gergő / gergoe Thu, 2012-04-05 13:33

Mindenképp kipróbálom hamarosan, aztán majd beszámolok róla!:)
Szintén szép napot kívánok, és köszönet a sok jó receptért!
Üdv,
Gergő

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2012-04-06 17:03

Kedves Gergő, várom mindenképp a beszámolót! Ezek szerint több receptemet is kipróbáltad már? :-) Szép hétvégét, kellemes Húsvétot kívánok! Üdv, Zsuzsa

VargaBea
B / VargaBea Sat, 2011-03-12 15:47

Joghurt általában nincs itthon, ezért tejföllel készítettem el (kicsit többel mint amennyit a recept ír). Nagyon jó lett. Köszi a recét.

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-03-16 12:36

Kedves Bea, örülök, hogy ízlett! Én csak a kalóriák csökkentése miatt tettem bele a joghurtot tejföl helyett, biztosan csudafinom a Te verziód is! Szép napot,

Zsuzsa

VargaBea
B / VargaBea Sat, 2011-03-12 15:46

Joghurt általában nincs itthon, ezért tejföllel készítettem el (kicsit többel mint amennyit a recept ír). Nagyon jó lett. Köszi a recét.

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2010-11-29 03:46

Szuper jo! Meg fogom hamarosan csinalni, ugyanis minden osszetevojet nagyon szeretem (tofu, goma, kelkaposzta), de idaig meg nem jutott eszembe oket osszekombinalni. Koszi a tippet!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2010-11-29 09:33

Á, Boribon, látom, nagyon bejönneka tofus dolgok! Nekem is! Jó főzőcskét, csupa egészség ez az étel! Meg mi is azok leszünk tőle! :-) Szép napot, Zsuzsa