Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás alakú saláta füstölt sonkával és tormakrémmel

Tojás alakú saláta füstölt sonkával és tormakrémmel
Tojás alakú saláta füstölt sonkával és tormakrémmel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét alkalmára készítettem el ezt a salátát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, majd apró karikára szeleteljük.
  2. Sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a zöldbabbal együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a megfőtt, leszűrt zöldségeket, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt sonkát, majonézt, tejfölt, tormakrémet, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Óvatosan összeforgatjuk, egy tányérra halmozzuk, tojás alakot formázunk belőle. Körbe rakjuk fodros petrezselyemmel, és ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

krumplisaláta másként, burgonyasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
burgonya 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
zöldbab 15 dkg
sonka 30 dkg
tejföl 2 dl
majonéz 6 ek
0 ízlés szerint
ecetes torma 2 ek
tökmagolaj 1 ek