Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás burgonyafészekben

Tojás burgonyafészekben
Tojás burgonyafészekben
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét közeledtével elfogott a vágy, hogy valami különlegességet készítsek a locsolóinknak. Manapság már elég ritka, hogy a fiúk nekiindulnak húsvét hétfőn, és elmennek meglocsolni a lányokat...főleg Budapesten. Szerencsémre azért több fiú barátom tartja még ezt a szokást, és ezért megszeretném örvendeztetni őket ezzel a csodálatos, ámde pepecselős finomsággal. A receptet egy olasz oldalon találtam, és egy picit magyarosítottam :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Melegítsünk egy kisebb edényben olajat. A nagyobb szűrőbe tegyünk egy marék reszelt krumplit, majd oszlassuk el fészek formára, helyezzük rá a kisebb szűrőt, nyomjuk le és így süssük ki a fészket a forró olajban. Ha készen van, óvatosan távolítsuk el a fészket a szűrőről, helyezzük nedvszívó papírra.
  2. Főzzünk ki 3 tojást vízben, 12 perces keménységűre.
  3. A medvehagymát vagy akármilyen zöld salátát vágjuk apróra, ez lesz a fű a kosárkában.
  4. A ketchupot és a majonézt fele-fele arányban keverjük össze, és kenjük a kosár aljára, ez fogja odaragasztani a zöldet.
  5. Állítsuk össze a húsvéti kosárkát, aki pedig szereti, a tojás közepét díszítse egy pötty Piros Arannyal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsvéti kosárka, tojás kosárban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2015-02-17 17:43

Hát ez nagyon jó ötlet! Mi mindig laposan szoktuk sütni ezt a krumplit (nálunk ez a szalmakrumpli, nem a hasábburgonya), de így sokkal szebben lehet tálalni! Köszi a tippet, biztosan elkészítem még húsvét előtt! :)

491
burgonya 40 dkg
tojás 3 db
medvehagyma 1 csokor
1 teáskanál
majonéz 2 ek
ketchup 2 ek
napraforgó olaj 3 dl