Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás-, cukor- és tejmentes almás-zabpelyhes keksz

Tojás-, cukor- és tejmentes almás-zabpelyhes keksz
Tojás-, cukor- és tejmentes almás-zabpelyhes keksz
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tél és  gyümölcs, akkor az leginkább az alma. Ilyenkor érdemes a szezonalitásnak megfelelő gyümölcsöket, zöldségeket enni, mert sajnos pl. a déli gyümölcsök ugyan finomak, de természetüket tekintve hűtik és nedvesítik a szervezetet, és nehezebb őket a szervezetnek emészteni ilyenkor. Ezért fázékonyságot, puffadást, orrfolyást, etc.  eredményezhetnek.

Ha már alma, ma egy nagyon puha zabpelyhes kekszek készítettem. Ez egy egyszerű, gyors és egészséges finomság. Lehet reggeli vagy desszert is. Készítheted teljesen cukormentes változatban is, ha édes az alma. Gluténmentes diétában, gluténmentes zabpelyhet és zablisztet használj. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük apróra, vagy használjunk aprítógépet. A lenmaglisztet öntsük le a vízzel, és hagyjuk állni egy picit - ez fogja összetartani a tésztát.
  2. Egy tálban keverjük össze a zablisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, fűszereket. Ha nagyon édesszájú a család, keverjünk hozzá teljes értékű nádcukrot. Majd keverjük hozzá az olvasztott kókuszzsírt, és adjuk hozzá a lenmaglisztes keveréket. Az egészet keverjük gyorsan össze az almával. Amikor elkevertük a tésztát, kanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk adagokat, és nyomkodjuk le, hogy keksz formája legyen.
  3. Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe, és süssük, amíg aranybarnára sül (kb. 20-25 perc). A végén, ha édesebben szeretnénk, egy kis barna nádcukorral szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

vegán keksz, almás tallér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
zabpehely 1 bögre
zabpehelyliszt 1 bögre
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
vanília 1 késhegynyi
alma 4 közepes db
gyömbérpor 1 csipet
lenmagliszt 1 evőkanál
víz 8 ek
kókuszzsír 80 g