Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás- és laktózmentes krémes

Tojás- és laktózmentes krémes
Tojás- és laktózmentes krémes
44 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim tojás- és laktózallergiásak, ezért utánanéztem és összeállítottam egy olyan krémes receptet, aminek végül is majdnem semmi köze nincs az eredetihez, de az íze hasonlít és szó szerint nyakalták a gyerekeim, én meg örültem, hogy végre ehetnek ők is "rendesebb" sütit :-) Kb. 15-en ettük meg a sütit, ezért írtam a maximumot az adagszámhoz.

hozzávalók / 12 adag

Lapok

Krém

ajánlat

Ízlés szerint szeletelés előtt porcukorral meg lehet hinteni. Lemondtam a porcukorról, mert utaztattam a sütit, és végül elég édes nélküle is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Lapok

  1. Az olvadt margarinhoz hozzáadjuk a lap többi hozzávalóit, összegyúrjuk, majd 1-2 órára lefedve hűtőbe tesszük.
  2. Kettéosztjuk, mindkét felét egyenként kinyújtjuk, majd áttesszük egy-egy sütőpapiros gáztepsi hátára. Nem baj, ha lelógnak a szélek, sülés közben egy kissé összemegy a lap.
  3. Előmelegített lerben 180°C-on egyenként megsütjük, amíg felhólyagosodik, és enyhén pirulni kezd. Nagyjából 12 perc elég, de lerfüggő.

Krém

  1. A pudingporhoz hozzákavarjuk óvatosan a lisztet, a darát meg a cukrot, majd kb. 300 ml tejjel óvatosan összekeverjük, a többi tejben megfőzzük.

Elkészítés

  1. A kihűlt alsó lapot megkenjük a még meleg krém felével. Elég kemény lesz, nem fog lefolyni.
  2. A krém másik felébe habverővel belekeverjük a karob port, majd a világos krémre kenjük, lefedjük a szebbik tésztalappal. Amíg még meleg a süti, lefedjük alufóliával, hogy az alsó lap is megpuhulhasson.
  3. Éjjelre fóliásan megy a hűtőbe, másnap szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 185
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bundáskenyérszeműke

Mióta szakács: 2014.06.24.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diétás krémes, pudingos krémes szójatejből, krémes másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

406
finomliszt 250 g
margarin 150 g
1 csipet
szójatej 100 ml
víz 1 ek
szójatej 1400 ml
vaníliás pudingpor 4 tasak
cukor 300 g
búzadara 3 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
karob por 2 ek