Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás with love

Tojás with love
Tojás with love
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Nők Lapjából tettem félre ezt a mutatós receptet. Voltak aggályaim az elkészítését illetően: hogy marad ilyen alakú sülés közben a virsli, nem folyik-e ki a tojás stb.
Megosztom a tapasztalataimat:

A virsli állagától sok függ. Jobb minőségűt válasszunk, a nagyon puhák szétesnek. Legjobb talán bécsi virslit venni. Nekem rövidebb, tömzsibb virslik voltak itthon, szétvágás után nem tudtam őket kifordítani, ezért minden szálat hosszában 4 részre vágtam és kettesével összeillesztgettem őket. Szükségem volt kettétört fogpiszkálókra is, azokkal rögzítettem a szívformákat, így viszonylag jól megtartották a formájukat. (Tálalás előtt ne felejtsük el kiszedegetni a fogpiszkálókat!) Hiába nyomkodtam jól el a sajtot a szívformákban, kifolyt a virslik mellet. Utólag azt mondom, hogy egyáltalán nem baj, így is nagyon mutatósra sültek! Ha hosszabb virslivel készítjük, nyugodtan üssünk mindegyik szív közepébe egy egész tojást, így is nagyon szépek lesznek, és az talán nem is folyik olyan könnyen szét.
Összességében: nagyon ízletes étel, ráadásul mutatós is, érdemes mosolyt csalni vele szeretteink arcára! Tökéletes meglepetés reggeli! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A virsliket félbevágjuk, de a végük maradjon egyben. Mindkettőt kifordítjuk, szív formájúra alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet, majd villával enyhén felverjük.
  4. A reszelt sajtból félreteszünk 3 evőkanálnyit, a többivel kitöltjük a szívformákat. (A széleken jól tömörítsük a sajtot.)
  5. Minden szívbe öntünk a tojásból.
  6. Gyorsan tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre. (10 perc után is kivehető, ha valaki lágyabban szereti a tojást.)
  7. Melegen megszórjuk még a maradék sajttal és kevés pirospaprikával.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 392
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

virsliben sült tojás, tojásos szív

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
virsli 210 g
tojás 3 db
trappista sajt 20 dkg
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint