Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás nélküli csavart fahéjas

Tojás nélküli csavart fahéjas
Tojás nélküli csavart fahéjas
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szünidő van az iskolában, és jön pár napra hozzánk a kisunokám, szerettem volna örömöt szerezni ezzel a finom kaláccsal. A süteményekből most az ünnepek alatt elteltünk, így most kalácsot sütöttem.

hozzávalók / 6 adag

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta

  1. Meleg, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kimérjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és kidolgozzuk szép simára a tésztát.
  3. Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és a fahéjas cukorral.
  4. Feltekerjük, mint a bejglit, és félbehajtva megcsavarjuk.
  5. Kivajazott kenyérformába helyezzük. Olajjal lekenjük, és duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Kivéve a sütőből még egyszer lekenjük olajjal. Tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Fahéjas töltelék

  1. A fahéjat kristálycukorral, őrölt szegfűszeggel elkeverjük.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, és ráöntjük a fahéjas cukrot, elsimítjuk, felcsavarjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 156
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, újév
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas kalács, fahéj töltelékes kalács, kelt tészta fahéjas töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
rétesliszt 40 dkg
tej 1.5 dl
cukor 5 dkg
friss élesztő 2 dkg
vaj 6 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fahéj 3 kávéskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
cukor 15 dkg
vaj 6 dkg