Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában

Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában
Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mara tésztareceptje után készítettem tortaformában. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral, sóval. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, a megmaradt langyos tejjel, jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre vágjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, lekenjük olajjal, és az összekevert diós tölteléket rászórjuk. Felsodorjuk, mint a bejglit. 1,5 cm vastagra szeleteljük. A másik tésztát is kinyújtjuk, olajjal lekenjük. A kakaóport, fahéjat, cukrot elkeverjük, és megszórjuk a tésztalapot. Feltekerjük, és felszeleteljük.
  3. A formát olajjal kikenjük, az oldalát is, és a csigákat sorban, szorosan belerakjuk. A csigák így felfelé növekszenek. Olajjal a csigák külső részét egy ecsettel lekenjük. 190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Sütés közben fóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Amikor elérte a hőfokot, kb 30 perc alatt készre sül.
  4. A sütés végén forró vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk. Még 5 perc, míg magába szívja, és kész is van. Nagyon finom lett.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26×26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga-torta, kakaós-diós csigatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
finomliszt 35 dkg
élesztő 3 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 12 dkg
tej 2 dl
1 csipet
dió 10 dkg
cukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 ek