Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás rétestésztában

Tojás rétestésztában
Tojás rétestésztában
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű és nagyon érdekes étel. A rétestészta frissen sütve ropogós, a tojás is szépen megszilárdul. Önmagában egy salátával is finom, vagy egy reggelire, de én főzelékhez feltétnek készítettem. Még lehet fokozni az élvezeteket, ha egy kis reszelt sajtot szórunk a tojásra és úgy csomagoljuk be. Néhány képet az elkészítéséről itt láthattok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 db réteslapot 4 részre hajtogatunk (vagy a 4 rétegű tésztalapot 4 felé vágjuk).
  2. Egyenként egy mélytányérba tesszük és körben a szélét 2-3 cm szélességben megvizezzük, csak úgy egyszerűen a vizes kézzel vagy kenőecsettel.
  3. Egy nyers tojást ütünk a tészta közepére, megsózzuk és összehajtogatjuk. Először egymásra hajtjuk a 2 szemben lévő szélét, majd a két végét kissé visszahajtjuk és jól összenyomkodjuk. A víz jól összeragasztja.
  4. Közben annyi olajat, amennyi ellepi, közepes hőmérsékletűre hevítünk és belecsúsztatjuk a batyukat. Lehetőleg ne álljon sokat, nehogy átázzon a réteslap. (Folyamatosan rakjuk az olajba, ahogy elkészül egy batyu!)
  5. Mindkét oldalán megsütjük. Ha túl forró az olaj, folyós marad a tojás, ezért közepesnél csak egy kicsit magasabb hőmérsékleten süssük. (Én nem az időt mérem, hanem a színét figyelem.)
  6. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a fölösleges olajat és melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojásos rétes, tojásos feltét, rétesben sült tojás, tésztában sült tojás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaddi
kaddi Sat, 2011-04-16 12:11

Tegnap megcsinaltam, es nagyon tetszett. Eloszor feltem az elkeszitesetol, de nem volt nehez, igaz, az enyem mashogy nezett ki, negyzet alakura hajtogattam. Sutessel volt jobban gondom, mert nem igazan sult at, ezert a tobbi adaghoz mar csak fel tojast raktam, de ugy is nagyon finom volt.

556
réteslap 1 csomag
tojás 4 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl