Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás ruszlival

Tojás ruszlival
Tojás ruszlival
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán szoktam halat enni, annak ellenére, hogy szeretem. Egyik nap megláttam ezt a receptet, megtetszett, és beszereztem hozzá a ruszlit. A Nagymamám szereti nagyon ezt a halat, biztosan Tőle örököltem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű vacsora, nyáron zöld salátával, télen céklával kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, ujjnyi tejfölt öntünk bele, majd sorban beleütjük a tojásokat, és megsózzuk ízlés szerint.
  2. A két ruszlit apró darabokra vágva a maradék margarin darabokkal együtt rászórjuk.
  3. Az egészet meghintjük zsemlemorzsával.
  4. Forró sütőben körülbelül 10-15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 164
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ruszli tojással, tejfölös-tojásos ruszli, ruszlis-tojásos egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1q2w3e4r
1q2w3e4r Sat, 2019-03-23 00:01

a ruszli nem ugyanaz mint a hering: a ruszli egy "savanyúság", bármilyen apróhalból készíthető, pár hétig kell érlelni a hűtőben, üvegben, és kb ugyanaz az ízesítése mint a savanyúubinak. Csodálkoztam is hogy tojásban, sütve készíted el, aztán ránéztem az összetevőkre és rájöttem mi a bibi a történetben :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2019-03-23 22:03

Kedves Felhasználónk!

Köszönjük a jelzést, az eredeti receptben valóban ruszli szerepelt a hozzávalók között, az alapanyagátíráskor szerkesztői hiba történhetett, és nem jelezték megjegyzés mezőben, valójában ruszliról van szó - sajnos ruszli alapanyagunk egyelőre nincsen, így kénytelenek voltunk helyettesíteni.
Pontosítottuk a receptet.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

404
tojás 6 db
hal 10 dkg
tejföl 2 dl
margarin 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint