Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskacsák

Tojáskacsák
Tojáskacsák
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekzsúrokra is megfelel és esetleg húsok, hidegtálak díszítésére.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat keményre főzzük, hosszába félbe vágjuk, sárgájukat kivesszük és összekeverjük a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk ízlés szerint a sót, őrölt borsot, a gulyáskrémet és a majonézt.
  3. Ezzel a masszával  megtöltjük a tojásfehérjét.
  4. A maradék masszából kacsafejeket formálunk.
  5. Fél fogvájókat szurkálunk a tojásokba, a kacsafejeket ráhelyezzük a kiálló fogvájókra. Díszítésnek: szemnek egészborsot használunk, csőrnek a répából vágunk darabokat.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 061
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

töltött tojás, töltött tojáskacsák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoppszi
Hoppszi Fri, 2016-03-18 11:05

A majonézt mivel lehetne kiváltani? Azért nem szoktam töltött tojást készíteni mert azt nem szeretem. Lágy töpörtyűkrémmel keverném ki a tojássárgákat az nagyon durva lenne?
Üdv. Mindenkinek.

baxicus
baxicus Sat, 2011-11-26 20:06

A kislányom 3-án lesz 3 éves, megcsinálom neki! Félelmetes milyen egyszerű, de egy gyerek aki kis dolgoknak is tud örülni, annak csodálatos lesz! A hatásról majd értesítem.

143
főtt tojás 6 db
margarin 1 ek
fekete bors 12 szem
1 kávéskanál
bors 1 kk
mustár 1 ek
gulyáskrém 1 kk
majonéz 1 ek
sárgarépa 1 kis db