Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskrém suliszendvicsbe Gréti konyhájából

Tojáskrém suliszendvicsbe Gréti konyhájából
Tojáskrém suliszendvicsbe Gréti konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iskolakezdéskor újból bele kell szoknunk a szendvicsgyártásba! Ha ezt a krémet készítjük a családnak, akkor reggel nem kell gondolkodnunk, mit tegyünk gyermekünk aznapi szendvicsébe. Csak benyúlunk a hűtőbe, elővesszük a szendvicskrémet, megkenjük a rozsos kifliket, zsömléket, és máris készen van a nagyszerű étek.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A rozsos vagy magos zsemléket kenjük meg tojáskrémmel és rukkolával, uborkával vagy karikára vágott paprikával gazdagítsuk a szendvicset.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük egy tálba.
  2. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét.
  3. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  4. A krémet egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fűszerezzük újból a krémet, ha veszítene az ízéből.
  5. Reggelire vagy suliszendvicsbe tökéletes. Rukkolával, kígyóuborkával vagy retek karikákkal nagyszerű szendvicseket készíthetünk belőle.

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 69
össznézettség: 339 306
elküldve: 97
receptkönyvben: 3 324
elkészítve: 232/249
Facebookon megjelent: 3

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

suliszendvicsbe való szendvicskrém, mustáros tojáskrém, tojáskrém

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-01-27 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

valika77
valika77 Mon, 2016-04-25 10:25

Szia
Nagyon szeretném a krémet kipróbálni de sajnos a tejtermékeket nem szabad hogy használjam...nagyon is bajlódok a főzésben ez véget :((
MIvel lehet a vajkrémet helyettesíteni?

bunny17n
bunny17n Mon, 2016-10-24 17:10

én évek óta laktózmentesen készítek mindent, ezt a receptet is megcsináltam, szerintem ugyanolyan finom :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2016-04-25 10:55

Szia! Nem túl kalóriaszegény, de isteni finom libazsírral. Ha csak a laktózra vagy érzékeny, akkor keress laktózmentes tejtermékeket, sok áruházláncnak van saját márkás tejföle, vaja. E kettő keverékéből szuper tojáskrém lesz. Végső esetben használj vajmentes margarint. Az íz így nem garantált, de mégis elkészíthető lesz a tojáskrém.
Üdv, Gréti

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-03-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kiskifli78
kiskifli78 Tue, 2015-07-14 14:00

Szia!tegnap összeállítottam,nagyon finom krémes kence :)én metélőhagyma zöldjét aprítottam bele, annyira passzol hozzá az íz, nélküle hiányérzetem volt! Tuti variálni fogom egyéb ízekkel, mert felkerült a receptúrára! Köszi :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2015-01-26 12:52

Minél több, annál jobb! ...és biztos, hogy bármennyi elfogy belőle! Egészségetekre! üdv, Gréti

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-01-17 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-01-14 03:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-01-13 03:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-01-06 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

agicaaa
agicaaa Mon, 2014-12-15 21:43

En most csinalom masodszor a Te recepted alapjan, mert nalunk nagyon bevallt, nagyon finom!!!! En nem vagyok sos szaju, ha hasznalok is akkor is csak vegetat, ezert En most inkabb csak sos vajat hasznaltam, es nekunk ez igy is tokeletes!!! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-12-16 00:46

Szia Ágica! Sokan mondták már, hogy nekik kicsit soknak tűnik a só mennyisége, úgyhogy feleztem az adagot, javítottam a receptben és inkább odaírtam, hogy másnap sózzák után a krémet, ha mégis veszítene az ízéből. Nekem pont tökéletes lesz másnapra, de én elég fűszeresen szeretek mindent...köszi a hozzászólást, üdv, Gréti

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Sat, 2014-09-13 15:39

Kedves Gréti,
hatalmas sikere volt, gyorsan fogyott. Nekem is egy kicsit sós lett az első kóstolásra, úgy segítettem rajta, hogy gyorsan főztem még egy keménytojást, és belekevertem. Valószínűleg az volt az oka, hogy az eddigi tengeri só helyett véletlenül "rendes" sót vettem, ez pedig intenzívebb.
Üdv
Pogácsa

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2014-09-15 19:44

Kedves Gréta, köszönöm az új receptet, el is mentettem, gyorsan kipróbálom.
Üdv
Kriszta

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-09-08 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

katamolly2
katamolly2 Mon, 2014-01-27 12:02

Szia! Mióta rátaláltam a to9jáskrémedre, mindig ezt csinálom. ÁÁÁÁÁÁÁÁ, mi sem bírjuk ki másnapig . :-) Azért tetszik a legjobban, mert nagyon jól kenhető, igazi krémes. Köszi a receptet!!!!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-01-27 12:30

Szia! Én már nem is tudom mióta készítem ezt a krémet, de mindig nagy sikert aratok vele gyereknél-felnőttnél egyaránt. Örülök, hogy nektek is ízlik! Egészségetekre! G

halfilé
Halfilé / halfilé Mon, 2013-10-28 13:54

Kedves Gréti!

Épp most készítem, finom lesz úgy gondolom. A só kicsit soknak tűnik,de látom az előző hozzászólásodból , hogy másnapra nem érződik annyira. Szerinted egy kis plusz vaj vagy pl tejföl elveszi a sósságát, ha holnap is sósnak érzem?
Köszi a választ és a receptet.

224
tojás 5 db
vajkrém 20 dkg
mustár 2 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
újhagyma zöldje 1 közepes db