Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskrémleves

Tojáskrémleves
Tojáskrémleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy borvacsorán ettem egy hasonló levest, nagyon ízlett, ezért megpróbáltam otthon elkészíteni. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 6-7 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a húsleves alaplével és a sonkalével.
  4. Ízesítjük a mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval, és hozzáöntjük a fehérbort.
  5. Kis rést hagyva lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  6. Hozzákeverjük a tejfölt és és a hat felkockázott főtt tojást. 4-5 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk a levest.
  7. Knorr ételsűrítővel, ízlés szerint beállítjuk a sűrűségét.
  8. A maradék 2 tojást tojásszeletelővel karikára vágjuk, az újhagymát felszeleteljük.
  9. A levest a tojáskarikákkal együtt melegen, az újhagyma felszeletelt szárával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 42 374
elküldve: 19
receptkönyvben: 649
elkészítve: 40/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Tommy

Mióta szakács: 2012.10.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

újhagymás tojáskrémleves, tejszínes tojáskrémleves, fehérboros tojáskrémleves

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manyek625
manyek625 Mon, 2014-07-28 20:32

Kedves Wawa!
Végigolvastam mint kívülálló ezt a "remek" párbeszédet közted és Zsuzsanna között! Én kérek elnézést a nevében, sajnálatos,hogy ilyen nyilvánvalóan rosszindulatú, kötekedő , a saját sorsáért másokat hibáztató, gyanítom egyedülálló ember egy saját recepten így felhúzza magát! Xanaxot neki!!!!
Nekem nagyon tetszik a recept, holnap megcsinálom! Gratulálok!!!!!!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-09-26 21:59

Nagyon megtetszett a recept, kar, hogy ezt az egyet tetted fel! Csak nem a karcos hozzaszolas riasztott el? Igen nagy kar lenne, leven nem kell foglalkozni azokkal, akik a kákán is csomot keresnek, mert senkinek Sem kötelezö feltett recepteket elkesziteni - ilyen, v. olyan okbol! Köszi, en biztosan ki fogom probalni, mert "mentettem". Varom a tovabbi jo recepteket Töled :))))! Üdväzlettel: Marti

3masmama
3masmama Wed, 2012-10-31 16:22

Ez a leves fantasztikus. Most lett kész. Hálás köszönet érte. Bár nem volt borom, ezért az kimaradt, és a sonkalét füst ízű sóval helyettesítettem. De így is csodás az ízharmóniája.

Wawa
Wawa / Wawa Wed, 2012-10-31 08:04

Zsuzsamama miatt eléggé elkeveredett az elözö válaszom tartalma, ezért még egyszer leirom, föként a többi olvasó részére.

Ez a recept - a 8 tojás, 1 db tejszin ellenére olcsó, finom, laktató étel 4 jó étvágyú felnött részere. Ugyanis ha összeszámoljuk, hogy összesen mennyibe kerül ez a tojáskrémleves, akkor kb 1000 Ft-ra jön ki, négyfelé elosztva egy-egy adag kb 250 Ft, ami kimondottan kedvezönek mondható.

Ezen kivül nagyon jóízü, különleges étel, mindenkinek csak ajánlani tudom kipróbálásra.

Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptedet.

zsuzsamama
zsuzsamama Mon, 2012-10-29 13:03

Tisztelt Szakács!
Mitől olcsó ez a TOJÁSKRÉMLEVES?
A leírottak szerint: 5 dl. sonkalé (vajon biből lehet kifőzni és milyen termékből, mennyiért?)
1 liter húsleves alaplé. Ezt milyen húsból készíti?
A Francia országból származó DIJONI mustárt nem minden magyar állampolgár tudja megvenni.
A száraz fehérbrróll és a tejszínről már ne is beszéljünk,
főleg nem 8 db tojásról, ami ma már 40.-ft-ot kostál darabonként.

Wawa
Wawa / Wawa Tue, 2012-10-30 08:14

zsuzsamama,

szerintem senki nem gondolja, hogy a sonkalét, meg húslevest direkt ehhez fözné valaki.
A legtöbb háziasszony, aki spórolni szokott, a húsvéti sonka fözésekor lefagyasztja a sonka levét, (illetbe ha máskor föz sonkát, akkor is), a húslevesnél ugyanigy, vagy leveskockát használ helyette.
A Dijoni mustárt lehet kapni elég sok üzlethálózatban, és egy üveg igen sokáig eltart. De akinek ez gond, helyettesitheti is más - olcsóbb - mustárral is.
A bor a legtöbb helyen nem annyira gond, idönként - legalább is hétvégén vagy ünnepekkor - szoktak inni egy-egy pohárral, szóval nem hiszem, hogy 1 dl annyira nagy kiadás lenne, inkább maradékhasznositás.
A tejszin meg majdnem filléres dolog.
Ha a tojást sokallod, akkor nem 8 db-ot használj, hanem csak 4-et.

De ha összeszámolod, hogy 8 x 40 =320 ft, 2 dl fözötejszin 270 Ft, ez eddig összesen alig 600 Ft. Ha a leveskockára, borra, mustárra még 300 Ft-ot hozzáveszel, akkor is még 1000 Ft-on belül van az egész, és ez négy nagyétvágyú embernek igen laktató étel.

Nálunk rajtam kivül a férjem és két felnött fiam ettünk ebböl és utána már amit készitettem tésztát, nem birták megenni, mert annyira jóllaktak.

A fejenként 250 Ft- os ár szerintem igencsak beletartozik az olcsó ételek kategóriájába.

zsuzsamama
zsuzsamama Tue, 2012-10-30 10:35

Tisztelt Szakács Mester!
Köszönöm a kioktatást!!!!!
Elöljáróban: én legalább tisztelettel megszólítottalak!
Mádodszor: 45 éve sütök - főzök családom minden tagjának!
Harmadszor: Nem mindenki fagyasztja le a sonkalét, illetve húsleves maradékot. (helyette a következő nap felhasználja) Több okból. Pl: nincs megfelelő kapacitása, vagy a lefagyasztott levek visszamelegítése/forralása már nem az eredeti.
Biztosan így csináljátok az éttermedben, ezért nem eszem éttermi kotyvalékokat.
A leírtak alapján valószínüleg gazdagon élsz és neked a tejszín és egyéb hozzávalók "majdnem filléres dolog."
Amennyiben megírnád, mely étteremben vagy szakács, nagyon megköszönném!
Remélem válaszolsz levelemre.
Tisztelettel:
zsuzsamama.

Wawa
Wawa / Wawa Tue, 2012-10-30 16:28

Zsuzsamama (EZ megszólitás),

elöször is nem tudom, honnan veszed, hogy szakácsmesternek neveznek - a nevem itt Wawa!

Azt sehol sem irtam, hogy szakács vagyok, és étteremben dolgozom.
Ezeket nem tudom, honnan szedted, ugyanis se nem ez a foglalkozásom, se nem dolgozom éttermben, SÖT nem is JÁROK étterembe.
Mindent, de tényleg MINDENT saját magagam készitek otthon (nem használok sem füszerkeveréket, sem különféle leveskockákat, tartósitószereket), szóval az "étteremi kotyvalék" kifejezést jobb, ha mellözöd.

Azt nem tudom elképzelni, hogy az állitólagos 45 éves tapasztalatod mellett azt gondolod, hogy ha egy receptben húsleves van a hozzávalók között, akkor bárki is elkezd ELÖSZÖR húslevest fözni.

Egy doboz (2 dl) tejszin 270 Ft, ami nem igazán sok négy emberre elosztva. A fillérest ahhoz képest értem, hogy a legtöbb alapanyag (pl, sajt, hús, stb) ennél sokkal drágább, ha meg mégy före sokkallod a 270 Ft-ot, akkor nem ezen a világon élsz, ennél kevesebböl semmit sem lehet fözni.

Ahogy kiszámoltam az elözö válaszomban, ez a leves fejenként max. 250 Ft, ami akárhogy nézem is, nem nevezhetö drága ételnek. Még a legolcsóbb hozatott étel is (ezt hallomásból tudom csak, mert én magam fözök) adagonkánt legalább 500-800 Ft.

Mellesleg jobb, ha tudod, hogy én 46 éve fözök minden nap, szóval azért tudom, hogy hogy szokás fözni.

Wawa

zsuzsamama
zsuzsamama Tue, 2012-10-30 18:25

Tisztelt WAWA!
Valósághoz hűen más/valós nevet is kitalálhattál volna cikked megírásához!!!!!!!
Leveled végére írt mondatod rólad mindent elárul. Idézem" Mellesleg jobb, ha tudod, hogy én 46 éve főzök minden nap, szóval azért tudom, hogy, hogy szokás főzni."
Hogy, hogy-ból elegünk van.
Javaslat:
Magnézium + B 6, C vitamin szedése a háziorvos javaslata alapján.
Ui: ha már ennyire okosnak/tapsztaltnak hiszed magad, miért nem írtál magadról a NET-en?

Wawa
Wawa / Wawa Tue, 2012-10-30 20:41

Zsuzsamama

utoljára irok,mert láthatólag csak veszekedni akarsz.

Ez a választott nevem, nem tudom, ebben neked mi a nem valós. (Elárulom, hogy családi becenév áll mögötte).
Cikket nem irtam, a te - egyáltalán nem helytálló - válaszodra reagáltam, méghozzá tényeket felsorolva.
A kérdésed az volt, hogy ez a recept miért az ocsó kategóriaban van, én meg elmagyagyaráztam, hogy ha egy adag kb 250 Ft, azt minden normális ember olcsónak tartja.

Az, hogy nem irok a neten, csak annyit jelent, hogy nem szokásom a magánügyeimet az egész világ elé tárni. Nem tudom ugyan, mit kellett volna szerinted irni.

Az, hogy 46 éve fözök, tény, azt meg végképp nem értem, mi a gondod azzal, hogy tudom, hogy szokás fözni.
Ebbe belekötni csak az tud, aki mindenképpen akadékoskodni akar. (Mert ugye te is azzal indokoltad a véleményedet, hogy 45 éve fözöl - nem értem, ha ez a TE oldalodon érv, akkor ha más irja, miért nem az?!?!?)

Mellesleg az orvos NEKEM nem javasolt semmiféle magnézium, B vitamin, stb-t, de nincs is rá szükségem. (De gondolom, te annyira tapasztalt telepátiával rendelkezö orvos vagy, hogy hasraütésre tudsz különféle diagnózisokat meg terápiákat felállitani...)

zsuzsamama
zsuzsamama Tue, 2012-10-30 20:57

Ne fikázzuk egymást!!!
Könyveljük el egy nagyon ügyes, 46 éve főző, szuper ügyes HÁZIASSZONY vagy.
NO COMENT.

vipviform
Tommy / vipviform Sun, 2012-10-21 12:32

Liszt helyett, Knorr ételsűrítőre cseréltem, a hozzávalót, így sokkal jobb lett.

Wawa
Wawa / Wawa Fri, 2012-10-19 13:47

Köszi a receptet.
Ma ezt föztem, ugyan kicsit változtatva rajta - kihagytam belöle a lisztet, anélkül is elég sürü lett, az ize meg eröteljesebb.
Amit meg szeretnék hozzá jegyezni, hogy kicsit erösebben kell füszerezni, hogy kellöen izes legyen.

Viszont egész biztosan nem ma készitettem utoljára, a családnak is tetszett.

vipviform
Tommy / vipviform Sat, 2012-10-20 08:27

Nagyon szívesen, a liszt valóban elhagyható, ízlés szerint. Örülök, hogy ízlett!

326
főtt tojás 6 db
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
dijoni mustár 2 ek
szárnyas alaplé 1 l
sonkalé 5 dl
fehérbor 1 dl
tejföl 2 dl
vaj 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
főtt tojás 2 db
újhagyma zöldje 2 közepes db