Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslepény ahogy Lizinka készíti

Tojáslepény ahogy Lizinka készíti
Tojáslepény ahogy Lizinka készíti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Senkit ne tévesszen meg a neve. Ez nem sütemény!! Ez egy habkönnyű feltét főzelékek mellé a családi recept-archívumból. Amikor nem szeretnénk kenyeret enni a főzelékhez, akkor választom ezt a feltétet. Egy kicsit más, nem a hagyományos étel. Elkészítése sem tart sokáig!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy nagyobb tálban jól elkeverjük a tojások sárgáját a tejjel, majd belevegyítjük a sót és a zsemlemorzsát. Egy keményebb masszát fogunk kapni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként adagoljuk a masszához. Először csak lazítjuk vele, majd óvatosan beleforgatjuk az egészet.
  3. Kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  4. A sütőből kivéve négyzet alakúra vágjuk, és így kínáljuk főzelékek mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
378 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tojáslepény köret, tojásos sült köret főzelékhez, tojásos süti főzelékhez

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

126
tojás 4 db
tej 6 ek
4 csipet
zsemlemorzsa 4 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál