Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásleves 2.

Tojásleves 2.
Tojásleves 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tojáslevest mindenki szereti nálunk. Gondolom, ízig-vérig szilágysági recept, mert a bihari származású Anyósom nem ismerte, de ő is főzi, mióta  evett belőle nálunk. Ő tesz bele petrezselymet és zellerlevelet is, ami nem is válik hátrányára a levesnek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk főni kb. 2,5 l vizet, megsózzuk, beledobjuk a babérleveleket.
  2. Egy tojást elkeverünk 1 ek liszttel, kevés sót, borsot, paprikát adunk hozzá, az ételízesítőt is belekeverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Mindegyiken villával verjünk egy keveset. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletöltjük a tojásos keveréket, gyenge lángon sütjük. Átfordítjuk, a másik felét is megsütjük.
  3. Kisebb kockákra vágjuk.
  4. Ha fő a víz, beledobjuk a tojáskockákat.
  5. A másik kanál lisztet elkeverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a maradékot, s a levesbe öntjük. 
  6. Ha szükséges, sózzuk, ecettel ízesítjük. Felfőzzük, s kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 201
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

leves tojással, tojásos leves, erdélyi tojásleves ecettel ízesítve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-22 20:32

Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-22 00:20

Lehet,hogy értetlen vagyok,de a második pont számomra zavaros.A tojásba miért kell beleütni még egyszer a tojást?

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2010-11-22 10:59

Kedves Jolci! Először egy tojásban keverem el a lisztet meg a fűszereket, különben csomós lenne, majd sorra következik a többi tojás. Bocsi, hogy nem voltam elég világos:-( Üdv. Meli

181
tojás 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl
babérlevél 4 db
ecet 2 ek
víz 2.5 l