Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásleves Pankota konyhájából

Tojásleves Pankota konyhájából
Tojásleves Pankota konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó néhány éve főzöm így a tojáslevest, mert ebben ötvözve van mindkét verzió, a csurgatott is, és az egész tojásos is. Finom, tartalmas leves. A csurgatott tojástól olyan, mintha levesbetét lenne benne, nem marad üresen a leves, az egész tojások meg nagyon laktatóak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Általában megszórom valamivel tálalás előtt, ebben az esetben szárított metélőhagyma került rá, de petrezselyem vagy újhagyma zöld szára is mehet rá. :)

Aki savanyúan szereti, utolsó mozzanatként egy picike ecetet adhat hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  2. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsödik.
  3. Felöntjük bő vízzel, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beleszórjuk a köményt, sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig lassú tűzön főzzük.
  4. Közben felverünk 2 tojást, és lassan belecsurgatjuk a levesbe.
  5. A többi tojást egészben ütjük bele, és kevergetés nélkül hagyjuk 10 percig főni, hogy egybe maradjanak.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 167
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes tojásleves, sűrű tojásleves, buggyantott tojásleves, köménymagos leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-06 09:25

Hajjaj, pont így készűl nálunk is! Ecetes tárkonnyal megvadítva!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-09-03 09:10

Kedves Sancho !
Légy szíves az ecetes tárkony elkészítését leírni! Ezenkívül biztos mindenkinek örömet tudnál okozni néhány erdélyi fűszerezési trükkel.
Köszönöm :
Zoli

256
tojás 10 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 5 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 tk
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint