Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásleves újszerűen

Tojásleves újszerűen
Tojásleves újszerűen
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest akkor érdemes elkészíteni, ha éppen főtt krumplit vagy krumplipürét készítünk ebédre. Vízzel készítve íztelenebb. A krumplihoz egy kicsit több vizet rakunk a főzéshez, hogy a leveshez legyen elég folyadék, de 1-2 dl vizet nyugodtan hozzáadhatunk, ha ez hiányzik.

Nagyon-nagyon finom, vetekszik a legjobb húslevessel. Én csakis akkor készítem, ha tört krumpli van ebédre, a vízzel való készítésről leszoktam, annyira nagy az ízkülönbség.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 ek lisztből vékony rántást készítünk, amire teszünk egy kis pirospaprikát. (Rászórjuk a lisztet az olajra, megpirítjuk, tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Kevés hideg vizet adva hozzá visszarakjuk a tűzre, és állandóan keverve felforraljuk.)
  2. Felengedjük a főtt krumpli főzőlevével, beletesszük a hagymát, a fűszereket és a sót. Kicsi vizet még utána tehetünk, ha kell.
  3. A hagymát puhára főzzük, majd egy tojást felütünk, kicsi vízzel kikeverjük, és a leveshez csorgatjuk.
  4. Levesgyönggyel vagy pirított kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 22 330
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásleves, ecetes tojásleves, tojásleves a krumpli főzővizéből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva.lacz
eva.lacz Tue, 2015-07-07 13:42

Mennyi lével öntjük fel??? Az egy evőkanál ecet és az egy deci olaj nagyon sok. Tiszta olaj a leves, az ecetet nem tudom mikor kell hozzáönteni, én a végén tettem bele, mert nem írta a recept. Találomra Kb 7 deci levet öntöttem hozzá. Az ecetből is keveset, kb egy kiskanállal tettem, de az is sok. Hát nem lett jó sajnos. :(

222
tojás 1 db
ecet 1 ek
babérlevél 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
köménymag 1 késhegynyi
finomliszt 1 csapott ek
napraforgó olaj 1 dl