Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr Katharosz konyhájából

Tojáslikőr Katharosz konyhájából
Tojáslikőr Katharosz konyhájából
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi, jól bevált receptem, rendszerint ünnepi alkalomra szoktam készíteni. Pillanatok alatt összeállítható, pár nap érlelés után fogyasztható. Vigyázzunk vele, mert  nagyon itatja magát!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukrot, a tojások sárgáját és a tejszínt.
  2. Majd fokozatosan hozzáadjuk a vodkát, végül egy kevés rummal ízesítjük.
  3. Ezután üvegbe töltjük, és pár napig hidegre tesszük, hogy jól összeérjen, néha kicsit összerázzuk.
  4. Ebből a mennyiségből kb. 8 dl lesz.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 772
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ünnepi likőr, házi likőr, tojáslikőr házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

538
porcukor 35 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 6 db
habtejszín 3 dl
vodka 2 dl
rum 30 ml