Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr torta Éva konyhájából

Tojáslikőr torta Éva konyhájából
Tojáslikőr torta Éva konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban egy nosztalgia süti. Annyira régi recept, még a nagymamák idejében sütötték. A nagyik receptje az csak mandulával készült, liszt nélkül. Annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá lisztet, és kevesebb mandulát. Nekem a mandulával nagyon tömör volt a tészta.

hozzávalók / 10 adag

Linzer alap

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 40 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a linzertésztát. 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tészta: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd a lisztet, sütőport, mandulát, és összekeverjük. A reszelt csokoládét is hozzáadjuk, majd a habbá fölvert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 190 fokon 45 percig sütjük.
  6. A krém: a tejszínt a fixálóval, 3 csomag vaníliás cukorral kemény habbá fölverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál tojáslikőrt, és rövid ideig még keverjük.
  7. A már megsült és kihűlt linzertésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral.
  8. A tésztát kétfelé vágjuk, majd az alsó felét ráhelyezzük a sárgabaracklekvárral megkent linzertésztára, és egy réteg krémmel megtöltjük, majd a másik felét a tésztának ráhelyezzük.
  9. A maradék krémmel bevonjuk a tésztát, majd díszítjük, és a tetejét még bevonjuk tojáslikőrrel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 131
elküldve: 13
receptkönyvben: 249
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
137 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes tojáslikőrös torta, tojáslikőrös linzertészta, linzertorta tojáslikőrös tejszínes krémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-05-19 03:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Sun, 2014-05-18 23:24

Már többször elkészitettem ezt a receptett de nekem eddig még nem volt ilyen problémám vele.Ha nagyon bizonytalan vagy akkor a krémbe tegyél több likört és a torta tetejét csak kevesebb tojáslikörrel vonod be.

anettina
anettina Sun, 2014-05-18 20:26

Szia! A végét nem értem kristálytisztán. Miután az egészet bevontam a krémmel hogyan vonjam be a tetejét tojáslikőrrel? Ráönteni azt mégsem lehet..

839
vaj 100 g
cukor 50 g
finomliszt 200 g
tej 2 ek
vaj 80 g
cukor 100 g
tojás 5 db
mandula 80 g
finomliszt 120 g
sütőpor 1 csomag
tojáslikőr 50 ml
csokoládé 10 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek
habtejszín 1000 ml
tojáslikőr 100 ml
habfixáló 5 csomag
vaníliás cukor 3 csomag