Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös creme brulee

Tojáslikőrös creme brulee
Tojáslikőrös creme brulee
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vastagabb karamell réteget szeretnénk, ismételjük meg a karamellizálást még 1-1 ek. barna cukorral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt, tejet, a tojásokat, tojás sárgákat, a 75 g cukrot és a tojáslikőrt elkeverjük.
  2. A masszát 6 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  3. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 125 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig gőzöljük.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal arany barnára karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 535
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás krém, creme brulee tojáslikőrrel, édes krém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

352
habtejszín 200 g
tej 5 ek
tojás 2 db
tojássárgája 3 db
cukor 75 g
tojáslikőr 200 ml
barna cukor 6 ek