Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös epertorta

Tojáslikőrös epertorta
Tojáslikőrös epertorta
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a Vidék íze újságban találtam. Kicsit leegyszerűsítettem, és a tortát dupla mennyiségűre készítettem, mert a recept 18 cm-es tortáról szólt, én pedig 26 cm-est csináltam, mert a családi ünnepen sokan voltunk. Így még készítettem egy kókuszhabos-epres süteményt is. Nagyon finom torta, a szombati húsvéti családi összejövetelen mindenkinek nagyon ízlett. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 274 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

  • 6 db tojás (nagy, nálam 38,2 dkg)
  • 11 dkg vaj (ebből 1 dkg a tortaforma kikenéséhez kell)
  • 19 dkg finomliszt (ebből 1 dkg a tortaforma kilisztezéséhez kell)
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olvasztott 10 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pépesítjük (vagy ennek hiányában villával összetörjük). Feltesszük főzni 10 dkg porcukorral. Időnként megkevergetve besűrítjük (ez kb. 30-40 perc). Kihűtjük.
  2. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. 4 dl habtejszínt felverünk 10 dkg porcukorral. A mascarponét, a tojáslikőrt, a felvert tejszínhabot és a 2 csomag vaníliás cukrot összekeverjük.
  3. Egy kis lábosban felmelegítjük a maradék 1 dl habtejszínt pár evőkanál epervelővel. Feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat (vigyázzunk, forralni nem szabad!). A többi epervelőt beleforgatjuk a mascarponés krémbe, majd hőkiegyenlítéssel a zselatinos krémet is belekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém elkezdjen dermedni.
  4. Ekkor a piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára.
  5. Szeletekre vágva tálaljuk, ezt a nagyon finom tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 850
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta tojáslikőrrel, epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1056
tojás 6 db
vaj 11 dkg
finomliszt 19 dkg
cukor 18 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mascarpone 50 dkg
tojáslikőr 4 dl
lapzselatin 15 db
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
eper 1 kg