Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta

Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Eszti keresztlányomék húsvéti szokásos látogatására készítettem hétfőre. Az alapreceptet a Tina magazin húsvéti számában találtam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 312 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, 30 gramm vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Az 5 dl habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatinlapokat (8db-ot) hideg vízbe áztatjuk.
  2. 1,5 dl tojáslikőrt megmelegítünk, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne. Hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejszínhabot, majd beleforgatjuk a többi tejszínbe.
  3. Ha dermedni kezd a krém, akkor a piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. Keveset a krémből a díszítésre félreteszünk.
  4. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Tetejére

  1. 3 db zselatinlapot hideg vízben áztatjuk, a maradék krémmel a tortára körben rózsákat nyomunk.
  2. Megmelegítjük a tojáslikőrt a vaníliás cukorral, és a kicsavart zselatinlapot feloldjuk benne. Ha elkezd a zselatinos tojáslikőr dermedni (5-10 perc), akkor a torta közepétől elosztjuk a torta tetején. Hűtőbe tesszük.
  3. Ha megdermedt a tojáslikőrös zselatin a torta tetején, akkor a csokoládét felolvasztjuk, és a torta tetején köröket, mintákat rajzolva díszítjük. Visszatesszük egy éjszakára legalább.
  4. Szeletelve tálaljuk, ezt a nagyon finom, könnyed tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 616
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tojáslikőrös piskótatorta, tojáslikőrös tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
tojás 3 db
cukor 12.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 8.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 1 dkg
víz 3 ml
tojáslikőr 1.5 dl
növényi habtejszín 5 dl
lapzselatin 8 db
porcukor 8.5 dkg
tojáslikőr 1.5 dl
lapzselatin 3 db
étcsokoládé 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag