Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös-meggyes-mákos kuglóf

Tojáslikőrös-meggyes-mákos kuglóf
Tojáslikőrös-meggyes-mákos kuglóf
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kihűlt süteményt tálalás előtt szórjuk meg kevés porcukorral, vagy öntsük le egy tojáslikőrmázzal. A mázhoz 2 ek tojáslikőrt keverjünk el 50 g porcukorral.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A formához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához: A leszűrt meggyet konyhapapírral szárazra itatjuk, majd 15 g liszttel megszórjuk.
  2. A tojásokat, a porcukorral és a vaníliacukorral, a kézi mixerrel nagyon krémesre keverjük. Az olajat és a tojáslikőrt apránként hozzákeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elkavart maradék lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikhez a meggyet, a másikhoz a mákot keverjük.
  4. Egy kuglófformát (kb. 1 l űrtartalom) kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórunk. A kétféle tésztát váltakozva a formába kanalazzuk, majd egy villával márványosra keverjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
  5. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd sütőrácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványkuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
meggy 100 g
tojás 3 db
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 150 ml
tojáslikőr 150 ml
finomliszt 180 g
sütőpor 1.5 tk
mák 30 g
vaj 0.5 tk
finomliszt 1 ek