Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös meglepetés torta

Tojáslikőrös meglepetés torta
Tojáslikőrös meglepetés torta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Meglepetés magazin receptpályázatára kísérleteztem ki, ahol meg is jelent, kicsit elferdítve.

Ha nincs Zila formánk, egy 26c m átmérőjű kapcsos tortaformában is összeállíthatjuk a tortát, miután kidermedt, kanállal vájjunk mélyedéseket a torta tetejébe, és ide önthetjük a tojáslikőrt! 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A torta 12 szeletes Zila formában készül. Először a piskótát készítjük el, egy 28 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformában sütjük, mert a sütés során összeugrik. Habbá verjük a tojások fehérjét, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, az olajjal és a tojáslikőrrel. Fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét a sárgájás masszába, majd a keményítőt, a lisztet és a sütőport is.
  2. A sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, légkeveréses sütőben 160°-on kb. 25 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, kihűtjük.
  2. Habbá verjük a tejszínt. Egy kevés tejszínhabot robotgéppel kikeverünk a pudinggal, majd a többi habot óvatosan, hogy ne törjön, fakanállal belekeverjük a pudingba.
  3. A zselatint a vízzel felmelegítjük, belekeverjük a krémbe.
  4. Összeállítjuk a tortát: a Zila tortaformához járó tortakarikával méretre vágjuk a piskótánkat. A formát kifújjuk formaleválasztó spray-vel, beleöntjük a krémet, ráhelyezzük a piskótát, egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.

Díszítés

  1. Másnap kiszedjük a formából, a mélyedésekbe tojáslikőrt öntünk. Habbá vert tejszínnel úgy díszítjük, hogy látszódjon, hol kell elvágni, a likőrt viszont takarja a hab, így csak evés közben folyik ki a tojáslikőr.
  2. Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk durvára vágott, pirított mandulával.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a.zsuzsi

Mióta szakács: 2015.11.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tojáslikőr-torta, tejszínhabos zila torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

559
tojás 3 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
tojáslikőr 1.5 dl
finomliszt 7.5 dkg
étkezési keményítő 7.5 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5.5 dl
zselatin 30 g
víz 0.5 dl
cukor 6 csapott ek
habtejszín 4 dl
tojáslikőr 2 dl
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
mandula 5 dkg