Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal

Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal
Tojáslikőrös morzsasütemény barackkal
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barack helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: cseresznye, meggy, szilva. A kihűlt süteményt meglocsolhatjuk tojáslikőr mázzal is, amelyhez 30 g porcukrot elkeverünk kb. 1 ek. tojáslikőrrel.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A morzsához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A vajat, a kétféle cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük. Hozzákeverjük a likőrt és a sütőporral, keményítővel elkevert lisztet. Majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, kevés vajjal kikent tortaformába simítjuk. Elosztjuk rajta a gyümölcsöt.
  4. A morzsához a vajat, a liszttel és a cukorral morzsásra dolgozzuk, és a gyümölcsre szórjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45-55 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsasüti, tojáslikőrös torta, barackos torta tojáslikőrrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

531
finomliszt 100 g
étkezési keményítő 35 g
sütőpor 1.5 tk
vaj 100 g
porcukor 90 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tojáslikőr 125 ml
barackbefőtt 250 g
finomliszt 75 g
cukor 50 g
vaj 60 g