Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös panna cotta eperrel

Tojáslikőrös panna cotta eperrel
Tojáslikőrös panna cotta eperrel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a panna cotta-t tányérra borítva szeretnénk tálalni, a zselatinlapok számát növeljük 3-ra.

hozzávalók / 2 adag

A panna cotta-hoz:

Az eperhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a tejjel, a tojáslikőrrel, a cukorral és a vaníliamagokkal felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, 5 percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatin, és felolvasztjuk benne.
  2. A tejszínt 2 pohárba osztjuk, és lefedve kb. 4 órára hidegre tesszük.
  3. Az epret megmossuk, tisztítjuk. Kb. 50 g epret a vaníliacukorral pürésítünk, a maradék epret apró kockákra vágjuk, és az eperpüréhez keverjük.
  4. Az epret elosztjuk a panna-cotta-n, és tálalunk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz desszertkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

432
lapzselatin 2 db
habtejszín 150 ml
tej 50 ml
tojáslikőr 50 ml
vanília 0.5 db
cukor 40 g
eper 150 g
vaníliás cukor 0.5 ek