Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol

Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol
Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagyon szereti a rakott karfiolt, gondoltam meglepem. Hozzáfogtam egy klasszikus rakott karfiolhoz, utána úgy döntöttem, mégis rendhagyó leszek, és egy picit változtatok a recepten. A legnagyobb sugallatot a változtatásra az asztalon növő, szép nagy bazsalikom bokrom látványa nyújtotta. Végül is ez született belőle. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük. A hagymát üvegesre pároljuk, amikor ez kész, rátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, a felaprított bazsalikom levelet (én frisset használtam), sót, paprikát, borsot. Ha teszünk bele chilit, akkor azt is. Ha szárazabb a darált hús, akkor tehetünk még bele kevés zsírt is, illetve egy pici vizet, hogy szaftosabb legyen. A karfiolt sós vízben előfőzzük, ízlés szerint. (Én teljesen puhán szeretem, de lehet félig is főzni, akkor egy picit ropogósabb marad.)
  2. A jénait kikenjük pici zsírral, az aljára sorban kirakjuk a karfiol rózsákat. Erre tetszés szerinti sorrendben tehetjük a tölteléket. (Én a karfiolra tettem a rizst, szépen egyenletesen, arra a szeletelt tojásokat, végül a darált húsos keveréket (a szaftját meghagytam, a tetejére kerülő öntethez.) Majd erre került egy újabb sor karfiol.
  3. A tetejére a következő került: 1 nagy tojást kikeverünk, belekeverjük a hús finom szaftját, sót, borsot, majd az egésznek a tetejére ráöntjük. Ez ha elég lazán van a rizs, tehát nincs megnyomkodva, lefolyik a jénai aljáig, átfutva az egész ételt. Miután megsül, krémessé válik a tojásos krém benne. A tetejére díszítésként szórhatunk bazsalikomot, de aki szeretné egy picit felturbózni, jócskán megszórhatja sajttal.
  4. A jénait nem előmelegített sütőbe tesszük, hanem együtt melegszik az étel a sütővel. Addig sütjük, ameddig el nem kezd pirosodni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 162
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyis

Mióta szakács: 2014.04.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rendhagyó rakott karfiol, tojásos darált húsos rakott karfiol, rakott karfiol darált hússal és tojással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

773
karfiol 1 közepes fej
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 4 levél
chili 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
főtt tojás 2 db
rizs 1 bögre
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint