Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos kenőmájas

Tojásos kenőmájas
Tojásos kenőmájas
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, eddig még mindenki imádta. Nagyon gyorsan elkészül, és eteti magát.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd megszabadítjuk a héjától, és egy tálba tesszük.
  2. A tojásokat villával durvára törjük, majd hozzányomjuk a kenőmájast és a mustárt. Ezt összekeverjük, és azonnal fogyasztható.
  3. A mustár mennyiségén lehet változtatni, ez a mennyiség szinte meg sem érzik benne, mi így szeretjük.
  • elkészítettem: 65 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 245
elküldve: 3
receptkönyvben: 191
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

finis

Mióta szakács: 2011.08.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

májas tojáskrém, tojásos májkrém, mustáros májaskrém

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Fri, 2012-12-14 14:43

Tegnap este ez volt a vacsi, nagyon finom lett. Köszönöm! Bacon-os kenőmájassal csináltam, mert az áll viszonylag közel az otthonihoz, így is fincsi lett, de, ha haza megyünk megcsinálom Gyulai kenőmájassal is! /Angliában élünk./ A mustár mennyiségét szerintem májasa is válogatja, no meg mustára is! :)
Márti

finis
finis / finis Fri, 2012-12-14 15:11

Biztos nagyon finom volt baconos májassal is,sőt az még külön ízt adhatott neki :)azért gyulaiból csinálom mert az a Legjobb (nekünk az a legfinomabb),de majd kipróbálod,minden esetre örülök,hogy ízlett!

Cica1967
Cica1967 Fri, 2012-12-14 17:53

Otthon majd én is abból fogom készíteni, de mint írtam Angliában élünk itt ez hasonlít legjobban az otthoni kenőmájashoz, mert a többi édeskés ízesítésű jócskán. De lehet, hogy Magyarországon is van Baconos májas, nem tudom. :)

finis
finis / finis Sat, 2012-12-15 11:16

Még nem találkoztam vele,lehet azért is mert eszembe nem jutott volna olyat keresni,de kíváncsi lennék az ízére,biztos finom :)

Cica1967
Cica1967 Mon, 2012-12-17 20:32

Be bizony, ezt is! :) Mindig van egy csomó terv főzés terén, ami itt nem vagy csak nagyobb kompromisszum árán lenne megvalósítható, így megvárja míg haza utazunk fél évente. :) Boldog Karácsonyt nektek!
/Majd februárban megírom, hogy milyen lett a Gyulai májasból!/

finis
finis / finis Wed, 2012-12-19 18:17

Remélem most minden ami terv volt azt mind meg tudjátok csinálni,enni :))várni fogom a februárt :) Kellemes Ünnepeket nektek is!!

k_Andi
k_Andi Sat, 2012-11-10 10:04

Ezt a receptet kerestem, köszönöm szépen! :) finom lett:)

Lini94
Lini / Lini94 Sat, 2012-10-20 10:55

Én apróra vágott zöldséggel szoktam gazdagítani, úgy is isteni.

finis
finis / finis Sun, 2012-10-21 18:36

igen úgy is finom :)legtöbbször ezt szoktam csinálni mert a kisfiam ezt szereti jobban.ez egy régi recept ami talán kicsit feledésbe merült,de azért nem mindenkinél!

nima
nima Fri, 2012-10-05 20:08

Az én anyukám is így csinálta! Most, hogy elolvastam jutott eszembe a recept! Köszi!!

261
kenőmájas 125 g
tojás 2 db
mustár 1 kk