Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos kolbászpörkölt

Tojásos kolbászpörkölt
Tojásos kolbászpörkölt
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes gyors ebédnek.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és rátesszük a karikára vágott kolbászt.
  2. Közben vékony szeletekre vágjuk a hagymát, és amikor már zsírt eresztett a kolbász, rátesszük a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Amikor üveges lesz a hagyma, belekeverjük az aprított paradicsomot, majd ráöntünk a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kevés folyadék. Elég neki alacsony lángon tíz perc, akkor mustárral és kevés borssal ízesítjük.
  4. Közben 7 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, hideg vízzel leöblítjük, majd megpucoljuk. A tojásokat négybe vágjuk, és hozzákeverjük a pörkölthöz. Megszórjuk aprított metélőhagymával. Azonnal tálaljuk a körettel.
  5. Az édesburgonyát meghámozzuk, és félbevágva felszeleteljük. Keverőtálban összekeverjük az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítjük, és betoljuk a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáspörkölt kolbásszal és édesburgonya körettel, tojásos kolbászos pörkölt, tojásos-kolbászos egytálétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-05-25 10:06

Kedves Viola,szép napot!Most válaszolnék írásodra,nem elírás az édesburgonya,valóban 75 dkg.Isten őrizzen a db-jától,mert elég borsos ára van.

Viola1953
Viola1953 Sat, 2014-05-24 10:50

Kedves Zsuzsamama56!
Remek ötlet, ki fogom próbálni. Tetszik, hogy gyorsan elkészíthető, szeretek
minden hozzávalót.
Azt hiszem viszont, hogy az édesburgonya mennyiségét elírtad, biztosan
75 db kell, nem 75 dkg?
Üdvözlettel: Ágnes

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2014-05-25 14:34

Kedves Ágnes!
Valóban dkg a helyes mértékegység, köszönjük az észrevételt, javítottuk.
További szép napot:
Kata

631
napraforgó olaj 1 ek
paprikás kolbász 25 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 2 közepes db
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 teáskanál
fehérbor 1 dl
főtt tojás 6 db
víz 2 evőkanál
metélőhagyma 6 szál
édesburgonya 75 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi