Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából

Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából
Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai konyha valójában az ősi taoista jin és jang (阴阳) szimbólumok egymást kiegészítő egyensúlyára épül. A kínai világszemlélet magában hordozza a harmóniára való törekvést, a természet egyensúlyát, a létezés kettősségét és az ellentétek összhangját. Ezen fogalmakat olvasva kinek ne jutna eszébe az édes-savanyú, csípős-savanyú, erős és lágy ízek orgiája?
Ez az egyszerű leves egy Nova szakácskönyv sorozatból származik, kisebb átalakítással. Kiváló hétköznapi vacsora, kellemesen átmelegít egy hideg esős-havas-szeles estén.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A jin és jan jegyében egy savanyúbb (illetve sós vagy csípős) ételt egy édesebb követ, így én egy kis diós tésztát fogyasztottam utána.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A levest felmelegítjük (vagy elkészítjük leveskockából), és beletesszük a kukoricát. Kb. 10 perc alatt megfő a kukorica, a lényeg, hogy még roppanós maradjon (a kínai konyha kifejezetten ismert arról, hogy nem főzik túl a zöldségeket).
  2. A feltört tojásokat lazán felverjük, és kisebb adagokban a forrásban lévő levesbe keverjük. (Én ehhez egy pár evőpálcikát szoktam használni.)
  3. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A burgonyakeményítőt elkeverjük egy kis hideg vízben, és az evőkanállal adagolva besűrítjük a levest (annyira, amennyire szeretnénk, de akár ez a lépés ki is hagyható).
  5. Forrón tálaljuk. Apróra vágott újhagymát szórunk a tányér leves tetejére, ízlés szerint pár csepp szezámolajjal és chiliolajjal.
  6. Tipp: A keményítővel készült leveseket célszerű azonnal elfogyasztani, ha kihűlt, a "bekocsonyásodott" levest már nem tudjuk újra "folyékonyra" melegíteni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Macskamentha

Mióta szakács: 2014.06.29.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Yumi Dan Tan, kukoricaleves tojással, tojásleves kukoricával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

174
csirke alaplé 1 l
csemegekukorica 30 dkg
tojás 3 db
rizsecet 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
burgonyakeményítő 2 evőkanál
víz 0.5 dl
újhagyma 3 db
szezámolaj 2 csepp
chiliolaj 1 csepp