Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos kukoricaleves rákkal

Tojásos kukoricaleves rákkal
Tojásos kukoricaleves rákkal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyszerű, de rendkívül finom étel kínai ihletésű, és ennek a remek konyhának minden vonását megismerteti velünk: könnyen és gyorsan elkészíthető, ugyanakkor akár ünnepi alkalmakra is különleges, finom és egészséges!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mennyei étel, jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon a leveses fazékban megfuttatjuk az apróra vágott vagy áttört fokhagymát. Ezután hozzátesszük a (konzerv) kukoricát, majd felöntjük zöldség alaplével, hogy kényelmesen ellepje. Ne csináljuk hígra, annál finomabb, minél sűrűbb lesz a leves! Zöldség alaplé helyett felönthetjük vízzel is, ekkor 1 zöldségleves kocka hozzáadásával ízesíthetjük. Hozzáadjuk a szójaszószt.
  2. Forraljuk össze, majd tegyük hozzá a kiengedett és lecsepegtetett garnélarákot, ennek 1 perc további főzés elegendő.
  3. Ezután következik a sűrítés: a kevés meleg vízben jól elkevert keményítőt lassú tűzön a forrásban levő leveshez adjuk, és jól elkeverjük. Ha besűrűsödött, nem szabad tovább forralni, mert a keményítő „szétesik”. Ezt követően a lábost lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a felvert tojást, jól elkeverjük, nem kell tovább forralni! Magam villán szoktam átcsorgatni, így nem áll össze nagy darabokká.
  4. Tálaláskor (kimerés után már a tányérban) apróra vágott zöldhagymával (a zöldjét is vágjuk bele) és pár csepp szezámolajjal ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DoktorChef

Mióta szakács: 2014.01.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricás leves garnélával, garnélás kukoricás leves, tojásos garnélás leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

196
csöves kukorica 2 db
garnéla 15 dkg
fokhagyma 6 gerezd
zöldség alaplé 15 dl
újhagyma zöldje 2 közepes db
tojás 2 db
szójaszósz 5 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
szezámolaj 1 ek