Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos lecsó A'la Bella konyhájából

Tojásos lecsó A'la Bella konyhájából
Tojásos lecsó A'la Bella konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó az egyik olyan ételünk, amire tényleg érvényes az "ahány ház, annyi szokás" verzió. Csak néhány fajta, amit volt már lehetőségem kóstolni: tojásos lecsó, rizses lecsó, tejfölös lecsó, vega lecsó, kolbászos lecsó, virslis lecsó, szalonnás lecsó, padlizsános lecsó... mindenki a saját ízvilágának megfelelően készíti, de az alap sosem változik: hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom. Bár még nincs szezonja, mégis megkívántuk, és a piacon sikerült is magyar termékeket a "kosárba" pakolni, így semmi akadálya nem volt, hogy csináljak egy jó kis tojásos lecsót. Egyébként én így nem eszem meg, az "én verzióm" eléggé... hogy is mondjam, furcsa, és sokaknak visszataszító. Én az elkészült vega lecsót leturmixolom, tejföllel sűrítem/ hígítom, mikor milyen a tejföl, és friss kenyérrel tunkolom. Ez tulajdonképpen zöldségmártás, természetesen hús nélkül. Isteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden zöldséget alaposan megmosunk, a hagymát-paradicsomot meghámozzuk, és mindent nagyobb cikkekre vágunk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, próbáljuk nem elkóstolgatni, majd nekiállunk a hagymával együtt pirítani. Mikor már a szalonna megpirult, a hagyma összeesett, rádobjuk a paprikát, és ezzel is együtt pirítjuk a keveréket. Mikor már megpuhult-pirult a paprika, ráöntjük a paradicsomot, 1-2 dl vizet, és fűszerezzük bőségesen fokhagymával, sóval, borssal, majd hagyjuk egybefőni az egészet. (Mindenkinek megjegyezném, hogy amennyiben akarunk ebédelni, ne kóstolgassuk el a szaftját kenyérhéjjal. Ez nem tesz jót sem a lecsónak, sem a gyomrunknak-tele leszünk tőle idő előtt.)
  3. Mikor már megfőttek-puhultak a zöldségek, néhány kanálnyit tegyünk félre, lehetőleg minél kevesebb szafttal.
  4. Pirítsuk meg egy serpenyőben, és ha már forró, és kevés lé van alatta, 3 felvert tojást öntsünk rá, és pár perc alatt süssük készre. Azért ne csináljunk egyszerre nagyobb adagot, mert a lecsó eláll, és így mindig frissen készíthetjük el. Ebből az adagból 3-4 adag jön ki, 3 tojással, ami igencsak laktató.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 427
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, lecsó tojással, tojásos lecsó kolozsvári szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

365
tv paprika 2 db
paradicsom 6 közepes db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolozsvári szalonna 15 dkg
tojás 3 db
víz 1 dl