Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos nokedli ahogy zora készíti

Tojásos nokedli ahogy zora készíti
Tojásos nokedli ahogy zora készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nagy kedvencünk és megunhatatlan, főleg friss fejessalátával.

hozzávalók / 4 adag

A galuskához

A tetejére ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a liszttel, a zsiradékkal, tejjel és annyi vízzel elkavarjuk, hogy a tészta se túl lágy, se kemény ne legyen.
  2. Forró sós vízbe szaggatjuk a galuskát, fakanállal átkavargatva. Akkor van készen, ha feljön a víz tetejére.
  3. Leszűrve hideg vízzel leöblítjük, és a forró szalonnazsírba tesszük, ráütjük a felvert tojásokat, és kevergetve elkészítjük a tojásos nokedlit. Tálalásnál megszórjuk a szalonnával.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 487
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos nudli, tojásos galuska, tejes tésztájú nokedli tojásosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

807
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
tej 1 dl
0 ízlés szerint
víz 1 dl
tojás 6 db
füstölt szalonna 10 dkg