Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos nokedli másképp

Tojásos nokedli másképp
Tojásos nokedli másképp
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapjában véve egy sima tojásos nokedlinek indult a dolog, de úgy gondoltam, lehetne ez valami több is.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először felaprítjuk a hagymát, felkockázzuk a sonkát, majd mindezt megpirítjuk a kacsazsíron.
  2. Nokedlit csinálunk 4 tojásból, kis sót is adunk hozzá, ha készen van, meglocsoljuk az olívaolajjal.
  3. A maradék 6 tojást, tejfölt, tejszínt és a fűszereket összekeverjük (ha házi sonkát használtok, nem nagyon kell sózni a tojást, de a sonkát csekkoljátok le, hogy mennyire sós).
  4. A nokedlit összeforgatjuk a hagymás sonkával, majd ráöntjük a tejfölös tojást, és addig főzzük, amíg elkezd "túrós" állaga lenni a tojásnak.
  5. Egy közepes tepsiben 3 rétegben fogjuk elosztani a nokedlit, minden réteg közé egy adag trappista sajtot reszelünk.
  6. Kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük (a tepsit nem kell kikenni).
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 652
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Thunder

Mióta szakács: 2011.12.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-sonkás nokedli, sütőben sült sajtos tojásos nokedli, sonkás-sajtos tojásos nokedli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

873
finomliszt 10 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
sonka 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 250 g
főzőtejszín 200 ml
trappista sajt 25 dkg
tojás 10 db
bors 0.5 kk
szerecsendió 0.5 kk
kacsazsír 1 ek
olívaolaj 1.5 ek